Στιγμιότυπο από την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. Η γλώσσα του σώματος του εκ των επικεφαλής της Αστυνομίας χαρακτηριστική... | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Προσαγωγές και επέμβαση των ΜΑΤ σε ρίψη του Σταυρού στον Θερμαϊκό

Παρά τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης, πολλοί δεν πειθάρχησαν. Άλλοι έσπευσαν στις ανοικτές εκκλησίες και άλλοι σε παραλίες για «αγιασμό» των υδάτων, όπως συνέβη στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Protagon Team

Τελικά και οι εκκλησίες έμειναν ανοικτές και ρίψη του σταυρού στα ύδατα εν υπαίθρω έγινε, παρά τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Βέβαια, η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος και έτσι κάπου εφαρμόστηκε. Όπως στη Θεσσαλονίκη, για παράδειγμα, όπου το πρωί της Τετάρτης πλήθος πολιτών έσπευσαν στη Νέα Παραλία για να παρακολουθήσουν τη συμβολική ρίψη του σταυρού στα νερά του Θερμαϊκού στα πλαίσιο των εορτασμών των Θεοφανίων.

Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ακόμα και τμημάτων των ΜΑΤ, ήταν ισχυρή καθώς είχε προηγηθεί διαδικτυακό κάλεσμα.

Τελικά τον έριξαν τον σταυρό στον Θερμαϊκό – SOOC/Kωνσταντίνος Τσακαλίδης

Σύμφωνα με το Thestival, άτομα που πρόσκεινται στην ομάδα «Ενωμένοι Μακεδόνες», έφτασαν στη Νέα Παραλία περίπου στις 11:00 και παρά τη σχετική απαγόρευση, προχώρησαν σε ρίψη του σταυρού στον Θερμαϊκό. Ακολούθησε επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας και ένταση με τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Σε κάθε περίπτωση το πρωινό των Θεοφανίων χαρακτηρίστηκε από γενικευμένη απείθεια. Ενώ η κυβέρνηση είχε αποφασίσει οι εκκλησίες να είναι κλειστές, πάρα πολλές άνοιξαν και δημιουργήθηκαν ουρές πιστών, μολονότι η επιδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε έξαρση. Παράλληλα έγιναν και αυτοσχέδιες εκδηλώσεις «αγιασμού» των υδάτων, μολονότι η εγκύκλιος που εξέδωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος το βράδυ της Τρίτης τις απαγόρευε —ο ίδιος ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ακύρωσε προγραμματισμένη τελετή στο Μοσχάτο.