Ο Γιώργος Ορφανός σε παλαιότερη ομιλία του στη ΔΕΘ, ως υπουργός Μακεδονίας - Θράκης | SOOC
Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Αποσύρεται για «λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας» ο Ορφανός

Ο τρίτος της μάχης για τη δημαρχία της πόλης το 2019 απέσυρε την υποψηφιότητά του, αφήνοντας πλέον ελεύθερο το πεδίο της γαλάζιας παράταξης στον νυν δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα
Protagon Team

Την απόφαση του να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την Τετάρτη, μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός.

Όπως ανέφερε, στην απόφαση να μην είναι υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Οκτωβρίου τον οδήγησαν «ουσιώδεις λόγοι προσωπικής αξιοπρέπειας».

«Ευχαριστώ όλες και όλους, που συμπαραστάθηκαν στην προσπάθειά μου, να δώσουμε όραμα και στόχους στην Θεσσαλονίκη μας. Ιδιαίτερα δε ευχαριστώ τους μετέχοντες είτε ως υποψήφιες και υποψήφιοι σύμβουλοι, είτε ενισχύοντας ενεργά την παράταξή μας. Εύχομαι και ελπίζω η Θεσσαλονίκη να βρει τον δημιουργικό και πρωτοπόρο δρόμο της, γιατί αξίζει σε αυτήν και στους κατοίκους της ένας πρωταγωνιστικός ρόλος αντάξιος της ιστορίας της», σημείωσε στην ανάρτησή του ο κ. Ορφανός.

Ο κ. Ορφανός, ο οποίος είχε διατελέσει υφυπουργός Αθλητισμού στην κυβέρνηση του Κώστα Αλ. Καραμανλή και υπουργός Μακεδονίας – Θράκης στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, είχε κατεβεί στις εκλογές του 2019, ως «αντάρτης» της ΝΔ, και είχε μια αξιοσημείωτη επίδοση.

Συγκεκριμένα, στον α’ γύρο είχε πάρει 14,56%, χάνοντας τη δεύτερη θέση από τον μετέπειτα δήμαρχο της πόλης Κωνσταντίνο Ζέρβα για 510 ψήφους.

Μετά την απόσυρση του κ. Ορφανού, δύο υποψηφιότητες φαίνεται ότι κυριαρχούν στο παιχνίδι για τη δεύτερη πόλη της χώρας: αυτή του κ. Ζέρβα, νυν δημάρχου, ο οποίος έχει και τη στήριξη της ΝΔ και αυτή του Σπύρου Πέγκα, αντιδημάρχου επί δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος έλαβε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.