Φωτογραφία αρχείου | REUTERS
Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Απειλές, εκβιασμοί και απόπειρα αρπαγής 30χρονου από την πρώην…

Η 26χρονη με την οποία είχε παλαιότερα δεσμό το θύμα, «στρατολόγησε» τέσσερα άτομα (δύο Ελληνες και δύο αλλοδαπούς) για να τον απειλούν και να τον εκβιάζουν, φθάνοντας ακόμη και σε απόπειρα απαγωγής του
Protagon Team

Σε λόγους ερωτικής αντιζηλίας φέρεται να αποδίδεται υπόθεση εκβίασης και απόπειρας αρπαγής με θύμα 30χρονο που εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη.

Για εμπλοκή στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε προσώπων και μεταξύ αυτών μιας 26χρονης, η οποία φέρεται να διατηρούσε παλιότερα δεσμό με το θύμα-ιδιοκτήτη επιχείρησης.

Ολα ξεκίνησαν στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν τρεις εκ των εμπλεκόμενων στην υπόθεση εκβιασμού –ενεργώντας καθ’ υπόδειξιν της 26χρονης– απείλησαν με άσκηση σωματικής βίας τον 30χρονο και απαίτησαν να τους δώσει το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, για να μην προκαλέσουν φθορές στην επιχείρησή του.

Δύο ημέρες μετά, το σκηνικό των απειλών επανελήφθη, αυτή τη φορά τηλεφωνικά, με τους δράστες να απαιτούν εκ νέου την καταβολή χρηματικού ποσού από τον 30χρονο «για μην τον πειράξουν».

Στη συνέχεια, στις 14 Ιανουαρίου, σε περιοχή της Νέας Μηχανιώνας, οι δράστες με τη χρήση βίας και την απειλή όπλου έβγαλαν τον 30χρονο από το αυτοκίνητό του και αποπειράθηκαν να τον επιβιβάσουν σε δικό τους, εκείνος ωστόσο κατάφερε να διαφύγει και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύτηκε.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε ύστερα από μεθοδική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού που κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας αντίστοιχα 41 ετών (γεννηθείς στη Ρωσία), 34 και 26 ετών (δύο άνδρες και μία γυναίκα), έναν 24χρονου Αλβανό και έναν Αρμένιο, 31 ετών, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία για, τα κατά περίπτωση, αδικήματα της απόπειρας αρπαγής, εκβίασης, βαριάς σωματικής βλάβης, απειλής και παράβασης του Νόμου περί όπλων.