Η χειραψία Μητσοτάκη - Μέρκελ στην είσοδο της Καγκελαρίας | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Θερμή υποδοχή Μητσοτάκη από την Ανγκελα Μέρκελ στην Καγκελαρία

Ακουσαν καθιστοί την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, λόγω των πρόσφατων κρίσεων που είχε η καγκελάριος με το αινιγματικό τρέμουλο
Protagon Team

Δεκτός στην Καγκελαρία, με όλες τις δέουσες τιμές, έγινε στις 13.00 (ώρα Ελλάδος) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Ανγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε στην είσοδο τον έλληνα Πρωθυπουργό, την ώρα που πλήθος κόσμου παρακολουθούσε την τελετή υποδοχής.

 

Μαζί περπάτησαν στο κόκκινο χαλί χαιρετώντας τους υπουργούς που θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες και αφού αποδόθηκαν οι στρατιωτικές τιμές, ακολούθησε η επιθεώρηση του αγήματος.

 

Ανγκελα Μέρκελ και Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσαν καθιστοί την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, λόγω των πρόσφατων επεισοδίων που είχε η καγκελάριος σε αντίστοιχες περιστάσεις με το αινιγματικό τρέμουλο.

Η συνάντησή τους άρχισε σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 13.10 (ώρα Ελλάδος), ενώ περίπου μία ώρα αργότερα ήταν προγραμματισμένες οι κοινές δηλώσεις τους στον Τύπο.

Πριν μεταβεί στην Καγκελαρία, ο Πρωθυπουργός είχε ολιγόωρη συνάντηση με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών, Ολαφ Σολτς.

Η συνάντηση (επάνω) πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ υπήρξε και σχετικό tweet στο επίσημο λογαριασμό του υπουργείου στο Twitter:

«Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Ολαφ Σολτς υποδέχεται τον έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Οικονομικών. Ενα από τα πολλά ζητήματα στα οποία θα αναφερθούν, είναι η οικονομική πολιτική της νέας ελληνικής κυβέρνησης», αναφέρεται στην ανάρτηση.