16χρονος κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στη Χιλή | REUTERS/Ivan Alvarado
Επικαιρότητα

Θεοδωρίδου και Παπαευαγγέλου απαντούν για το εμβόλιο στα παιδιά – Πώς θα υποβάλετε ερώτηση

Αφορά τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών, καθώς άνοιξε την Παρασκευή η πλατφόρμα για τα ραντεβού, ενώ την Τετάρτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί. Ερωτήσεις μπορούν να καταθέσουν όλοι από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα
Protagon Team

Ανοιξε σήμερα, Παρασκευή, η πλατφόρμα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 των παιδιών από 5 έως 11 ετών. Οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας ξεκινούν την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

«Οι γονείς μπορούν να κλείσουν άμεσα το ραντεβού για τα παιδιά τους, προστατεύοντας πρώτα από όλα τα ίδια και ενισχύοντας τη θωράκιση του σχολικού περιβάλλοντος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

Καθώς όμως υπάρχουν πολλά ερωτήματα από τους γονείς, και με στόχο την ενημέρωση μαθητών και γονέων για τα οφέλη του εμβολιασμού στις εν λόγω ηλικίες, το υπουργείο Παιδείας διοργανώνει ενημερωτική διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 5.00 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η ομότιμη καθηγήτρια Παιδιατρικής και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, θα απαντήσουν σε απορίες γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Τα ερωτήματα θα μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους από σήμερα, Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στη φόρμα https://forms.gle/5aVjjXPxYVSUUeUr8.

Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος, από το κανάλι του ΥΠΑΙΘ στο YouTube και στο Facebook.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τα δικά τους ερωτήματα στις ειδικούς και να παρακολουθήσουν τη διαδικτυακή ενημέρωση για τη σημασία της εμβολιαστικής κάλυψης κατά της νόσου Covid-19.