250
Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους | Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Θεμιστοκλέους: Δεν θα είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2021, 13:08
Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους
|Intime/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Θεμιστοκλέους: Δεν θα είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2021, 13:08

Η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, για την οποία αναμένονται ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα, δεν θα είναι υποχρεωτική, ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σε δηλώσεις του την Κυριακή στον AΝΤ1, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι ήδη έχουν εμβολιαστεί γύρω στους 10.000 ανθρώπους με την τρίτη δόση. Αύριο Δευτέρα θα γίνουν  οι επίσημες ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης.

Η τρίτη δόση, πρόσθεσε ακόμη, θα αφορά άτομα με ένα συγκεκριμένο ηλικιακό όριο ενώ θα γίνουν και ανακοινώσεις για τους υγειονομικούς και για κάποιες άλλες κατηγορίες. Σύμφωνα με τον ίδιο, «εκτός από τους ανοσοκατασταλμένους που είναι σύντομο το χρονικό διάστημα, όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να είναι από 6-8 μήνες αλλά θα υπάρξουν διευκρινίσεις».

Για το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας της τρίτης δόσης του εμβολίου, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως αυτή τη στιγμή δεν ισχύει κάτι τέτοιο. «Η τρίτη δόση είναι με σύσταση της Εθνικής Επιτροπής του Εμβολιασμού, δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρας της ΕΕ. Αυτό αν αλλάξει στην πορεία θα το δούμε αλλά αυτή τη στιγμή δεν ισχύει», είπε.

Πρόσθεσε πως «τα εμβολιαστικά σχήματα είναι δύο δόσεις. Πάμε σε ενισχυτική δόση για να ενισχυθεί το καλό αποτέλεσμα το οποίο μειώνεται όμως, και με την πάροδο του χρόνου και όσο μεγαλύτερος είναι κάποιος», ενώ ήταν κατηγορηματικός ότι δεν χρειάζεται τεστ αντισωμάτων.

Τέλος, για τον εμβολιασμό 5-12 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους εξέφρασε πως όταν δοθούν οι εγκρίσεις, θα υιοθετηθούν στο πρόγραμμα. «Δεν αναμένεται πολύ σύντομα», σημείωσε εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις και αποφάσεις προς το τέλος του 2021 με αρχές του 2022.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...