| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Επικαιρότητα

Θεμιστοκλέους: Αρχές Μαΐου θα ξέρουμε πότε θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τους 40-44

Ενώ αναμένεται τη Μ. Πέμπτη να ανοίξει η πλατφόρμα για την πρώτη ηλικιακή κατηγορία των 40ρηδων, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έδωσε μια είδηση
Protagon Team

Σε νέες διευκρινίσεις για λεπτομέρειες του εμβολιαστικού προγράμματος προχώρησε το πρωί της Μ. Τετάρτης ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος παρατήρησε ότι ενώ η ψηφιακή πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των 30ρηδων με το σκεύασμα της AstraZeneca άνοιξε μόλις πριν από ένα 24ωρο, είχαν ήδη κλείσει ραντεβού 103.000 άτομα.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έδωσε μια είδηση: ενώ τη Μ. Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα και για την ηλικιακή ομάδα των 40-44 (πάλι αποκλειστικά με AstraZeneca) σύντομα αυτή η κατηγορία θα έχει πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.

Θα γνωρίζουμε τις πρώτες ημέρες του Μαΐου πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 40-44 ετών, καθώς εξαρτάται από τις συμμετοχές και τις παραδόσεις των εμβολίων, εξήγησε, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα είναι η επόμενη για την οποία θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τον κορονοϊό.

Για τους 45-49 ετών υπενθύμισε ότι η πλατφόρμα ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο και θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια (από τις 5 Μαΐου θα είναι διαθέσιμο και το εμβόλιο της Johnson & Johnson που πήρε έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών).

Για τους 30-39 ετών, είπε ο αριθμός των 103.000 που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού είναι σημαντικός σε επιχειρησιακά επίπεδα. «Είναι ένας αρκετά σημαντικός αριθμός που θα συνεχίσει να ανεβαίνει», σημείωσε.

Ερωτηθείς για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, σημείωσε πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».