Προνομιακό ακίνητο διπλα στο Προεδρικό Μέγαρο το νέο απόκτημα του ελβετού εκατομμυριούχου | SOOC
Επικαιρότητα

Θα δίνατε €18 εκατ. για ρετιρέ δίπλα στο Προεδρικό με θέα Ακρόπολη; Ελβετός το έκανε

Αν και παλαιάς κατασκευής, το ακίνητο είναι μοναδικό και ένα από τα λιγοστά διαθέσιμα στην περιοχή, με θέα στο Καλλιμάρμαρο τον Λυκαβηττό, την Ακρόπολη και στη θάλασσα μέχρι και την Αίγινα
Protagon Team

Μία από τις ακριβότερες συναλλαγές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον χώρο του real estate στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε πρν από λίγες εβδομάδες, με αγοραστή ένα ελβετό επιχειρηματία που έδωσε ούτε λίγο ούτε πολύ, 18 εκατ. ευρώ -ποσό υπερβολικό ακόμη και για τα δεδομένα της συγκεκριμένης περιοχής- για ένα ρετιρέ 320 τετραγωνικών μέτρων (κοντά δηλ. στα 56.000 ευρώ/τ.μ.), δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αν και παλαιάς κατασκευής (πληροφορίες αναφέρουν ότι χρήζει ανακαίνισης), πρόκειται για ένα προνομιακό ακίνητο, από τα λιγοστά διαθέσιμα στην περιοχή. με θέα στο Καλλιμάρμαρο τον Λυκαβηττό, την Ακρόπολη και στη θάλασσα μέχρι και την Αίγινα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Engel & Völkers, της εταιρείας συμβούλων ακινήτων μέσω της οποίας έγινε η εντυπωσιακή, δίχως άλλο, αγοραπωλησία, για την ολοκλήρωση του deal χρειάστηκαν περί τους δέκα μήνες.

«H συναλλαγή, που χρειάστηκε περίπου δέκα μήνες για να ολοκληρωθεί, φανερώνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για την Αθήνα. Παραδοσιακά, αυτού του διαμετρήματος οι αγοραστές τοποθετούνται στις αγορές της Ζυρίχης και της Νέας Υόρκης. Σε αντίθεση με την Αθήνα, στη Μύκονο καταγράφονται μία με δύο, τέτοιου μεγέθους, συναλλαγές τον χρόνο», δήλωσε στην «Καθημερινή» ο Γιώργος Πετράς.