Στις 8 Απριλίου ο Πρωθυπουργός ενημέρωνε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω τηλεδιάσκεψης | ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Τέλος οι τηλεδιασκέψεις – στο Προεδρικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός επιλέγει να ενημερώσει διά ζώσης την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τη «γέφυρα ασφαλείας προς τη νέα καθημερινότητα» τη Δευτέρα, ημέρα που τελειώνει το lockdown
Protagon Team

Είναι μια συμβολική κίνηση. Τη Δευτέρα, 4 Μαΐου, οπότε η χώρα μπαίνει σταδιακά στη νέα καθημερινότητα μετά το lockdown των 50 ημερών, o Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξέλθει του Μεγάρου Μαξίμου για να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και να συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, η ενημέρωση της κυρίας Σακελλαροπούλου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία από τον Πρωθυπουργό θα είναι τακτική και σε μηνιαία βάση.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 12 το μεσημέρι, για να την ενημερώσει για αυτό που ο ίδιος βάφτισε «γέφυρα ασφαλείας προς τη νέα καθημερινότητα».

Είναι μια αλλαγή, καθώς έως τώρα οι επαφές τους γίνονταν μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως αυτή της 8ης Απριλίου (εδώ).

Η κυρία Σακελλαροπούλου είχε την σπάνια πολιτική μοίρα να ορκιστεί στο ύπατο αξίωμα εν μέσω πανδημίας και σε συνθήκες αποστείρωσης (εδώ) στις 13 Μαρτίου — την ίδια ημέρα η κυβέρνηση θα ανακοίνωνε το κλείσιμο όλων των χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας, ενώ είχαν ήδη προηγηθεί τα σχολεία, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού.

Τρεις ημέρες αργότερα, 16 Μαρτίου, ο κ. Μητσοτάκης ξανασυνάντησε την κυρία Σακελλαροπούλου δια ζώσης, για την ορκωμοσία του Νίκου Χαρδαλιά ως υφυπουργού Πολιτική Προστασίας.