Οι τέσσερις από τους «πέντε» σε κοινή φωτογραφία στο πλαίσιο του πρόσφατου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Επικαιρότητα

Τελικά αποτελέσματα ΣΥΡΙΖΑ: 44,91% ο Κασσελάκης – 36,18% η Αχτσιόγλου

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προκήρυξε και επισήμως επαναληπτική εκλογή για την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου μεταξύ των δύο. Η ανακοίνωσή της για τα αποτελέσματα του α' γύρου μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων
Protagon Team

Τα τελικά αποτελέσματα από τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ενσωμάτωση του συνόλου των ψηφισάντων στα 537 από τα 537 Εκλογικά Τμήματα ανά την επικράτεια καθώς και του αποτελέσματος ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ψηφοφόρων του εξωτερικού ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η Κεντρική Εφορευτική Επιτορπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος.

Σύμφωνα με αυτά, το ποσοστό που χωρίζει τον νικητή της κάλπης της Κυριακής, Στέφανο Κασσελάκη, από τη δεύτερη σε ψήφους υποψήφια στην κούρσα για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα, Εφη Αχτσιόγλου, περιορίζεται στο 44,91%, χάνοντας κάτι λιγότερο από μονάδα, σε σχέση με την εικόνα που υπήρχε λίγο νωρίτερα (45,47%).

Σε απόλυτους αριθμούς, η διαφορά των δύο υποψηφίων, οι οποίοι θα αναμετρηθούν στην κάλπη της επόμενης Κυριακής, «κλείδωσε» στις 12.864 ψήφους.

Αναλυτικά, η ΚΕΦΕ έδωσε στη δημοσιότητα τα ακόλουθα στοιχεία:

«Ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Εγκυρα ψηφοδέλτια: 147.308

Λευκά: 293

Ακυρα: 1220

Επί των εγκύρων έλαβαν:

Κασσελάκης Στέφανος: 44,91% (66.156 ψήφοι)

Αχτσιόγλου Εφη: 36,18% (53.292 ψήφοι)

Τσακαλώτος Ευκλείδης: 8,93% (13.156 ψήφοι)

Παππάς Nίκος: 8,68% (12.787 ψήφοι)

Τζουμάκας Στέφανος: 1,3% (1.917 ψήφοι)».

Με βάση το παραπάνω αποτέλεσμα η ΚΕΦΕ έκανε γνωστό και επισήμως πως προκηρύσσει «επαναληπτική εκλογή για την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 μεταξύ των, με αλφαβητική σειρά: Αχτσιόγλου Εφη και Κασσελάκη Στέφανου».

Σημειώνεται πως η σχετική απόφαση ελήφθη ομόφωνα.

«Πολύ μεγάλη συμμετοχή»

Για την «πολύ μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές» η οποία «απαιτεί να βάλουμε ως ΣΥΡΙΖΑ τον πήχη ψηλά για να ανταποκριθούμε στο κοινωνικό κάλεσμα» μίλησε, μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

«Η κοινωνία μας έστειλε το μήνυμα ότι χρειάζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και ως αντιπολίτευση, αλλά και για μια νέα προοδευτική κυβερνητική πρόταση. Και εμείς έχουμε πλέον τη μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθούμε και να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές για να ανταποκριθούμε» έκρινε.

«Δεκάδες χιλιάδες αριστεροί, προοδευτικοί πολίτες έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, δυνατός, ισχυρός, αποφασισμένος. Με πολύ κόσμο που γράφτηκε πρώτη φορά στο κόμμα. Και με μια διαδικασία που εξελίχθηκε άψογα, παρά τη μεγάλη αναμονή, εξαιτίας της τεράστιας προσέλευσης» σημείωσε από την πλευρά της η η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.

Αξίζει να αναφερθεί, πάντως, πως στις εσωκομματικές εκλογές του στις 15 Μαΐου 2022, όπου επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αντίπαλο, ο Αλέξης Τσίπρας, είχαν συμμετάσχει 150.853 ψηφοφόροι.