| Nick Paleologos / SOOC
Επικαιρότητα

Τέμπη: Αρνείται να καταθέσει στην Επιτροπή ο Αγοραστός – «ασκώ το δικαίωμα της σιωπής»…

«Με δεδομένη την ιδιότητά μου ως κατηγορουμένου, δεν είναι δυνατόν να καταθέσω», αναφέρει στο υπόμνημά του ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Τι λέει για το μπάζωμα στο σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος
Protagon Team

Επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, αρνήθηκε την Πέμπτη να καταθέσει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και δη αναφορικά με τις ευθύνες της Περιφέρειας για το μπάζωμα του χώρου του πολύνεκρου δυστυχήματος.

«Ασκώ το δικαίωμα της σιωπής επιφυλασσόμενος να παράσχω τις απαιτούμενες εξηγήσεις μου ενώπιον των δικαστικών αρχών όπου εκκρεμεί η παρούσα υπόθεση. Επισημαίνω ότι με δεδομένη την ιδιότητα μου ως κατηγορουμένου στην ίδια υπόθεση, δεν είναι δυνατό να καταθέσω στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής αφού αυτή εκκρεμεί και θα είμαι σε θέση να καταθέσω μετά την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας», αναφέρει συγκεκριμένα στο σχετικό υπόμνημά του.

Αφού σημείωσε ότι σε βάρος του διενεργείται ποινική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας και ότι του έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, με τη δικογραφία να έχει διαβιβαστεί στο Εφετείο Λάρισας (η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από μήνυση που είχαν καταθέσει, τον Αύγουστο του 2023, συνολικά 19 γονείς και συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας), ο κ. Αγοραστός επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρείχε αποκλειστικά και μόνο υποστηρικτική βοήθεια σε ό,τι αφορά το μπάζωμα του σημείου του δυστυχήματος.

«Ενήργησε δηλαδή ως όφειλε να πράξει χωρίς να έχει πρωτοβουλία ενεργειών», διευκρινίζει ο πρώην περιφερειάρχης.