385
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας κατά τον επικήδειο για τη Φώφη Γεννηματά | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Τασούλας για Γεννηματά: Το πιο δυνατό χειροκρότημα είναι αυτό που δεν θα ακούσει

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 15:57
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας κατά τον επικήδειο για τη Φώφη Γεννηματά
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ IntimeNews

Τασούλας για Γεννηματά: Το πιο δυνατό χειροκρότημα είναι αυτό που δεν θα ακούσει

Protagon Team Protagon Team 27 Οκτωβρίου 2021, 15:57

«Υπέκυψε, όπως όλοι, στο πεπερασμένο της ανθρώπινης μοίρας και ευχόμαστε στους δικούς της ανθρώπους κάθε κουράγιο και υπομονή», ανέφερε στον επικήδειό του για τη Φώφη Γεννηματά ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, τονίζοντας ότι «αρνιόταν να περιφέρει δεξιά κι αριστερά την ασθένειά της, παρά μόνο όταν ήταν για να δώσει δύναμη σε άλλους».

Όπως σημείωσε ο κ. Τασούλας, «η μοίρα του κάθε ανθρώπου αξίζει και μπορεί να γίνεται μοναδική. Και αυτό το στοιχείο στη Φώφη Γεννηματά, η αξιοπρέπεια και το παράδειγμα που έδινε, είναι που κρατά συγκινημένη όλη την κοινωνία, είναι που κρατά τη χώρα σε εθνικό πένθος και όλους εμάς, ενωμένους, να μιλάμε θλιμμένοι για την εντιμότητα και το παράδειγμά της».

«Γεννήθηκε μέσα στην πολιτική και μεγαλωμένη μέσα στον πρόλογο της Μεταπολίτευσης, πήρε τον δρόμο της δημόσιας ανάμειξης, κρατώντας σκυτάλη από γερά υλικά, που όμως αυτό δεν την έφθανε και αισθανόταν ότι έπρεπε να την πάνε πιο μακριά. Η Φώφη Γεννηματά κατάλαβε, όμως, πως ό,τι ήθελε να το κάνει, θα το επιτύγχανε, παρά τη σκληρή στροφή της μοίρας για την οικογένειά της και για την ίδια», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου.

Οπως τόνισε ο κ. Τασούλας, «στους περισσότερους από εμάς η βαρύτητα στην κατάσταση της υγείας της έγινε αντιληπτή από τον θάνατό της και γίνεται αντιληπτή τώρα αναδρομικά, διότι το χαμόγελό της και η στάση της μας καθησύχαζαν».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις αρχές της Φώφης Γεννηματά και τις προτεραιότητες της για την πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και την έγνοια για την παράταξή της, η παρουσία της στην οποία τής προσέδιδε άνοδο, τονίζοντας την ακεραιότητα και τη γενναιότητα στη ζωή της και στην πολιτική.

«Το μεγαλύτερο χειροκρότημα για τη Φώφη Γεννηματά είναι αυτό που δεν θα το ακούσει η ίδια, το σημερινό, και είναι το πιο σημαντικό, γιατί είναι το πιο ενσυνείδητο», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, καθώς ο αιφνίδιος θάνατός της, όπως ανέφερε, μας ανάγκασε να κάνουμε ένα απολογισμό για την παρουσία της και την προσφορά της.

«Η Φώφη Γεννηματά αφήνει πίσω της μια παρακαταθήκη ευγένειας, ευθύνης και αξιοπρέπειας. Αρτίωσε δηλαδή τη ζωή της. Εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να εκτιμήσουμε το κλίμα που μας έφερε η εκδημία της και να προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε αυτό το κλίμα που μας έφερε πιο κοντά, αντιμετωπίζοντας τον διχασμό και απωθώντας την υπερένταση όσο πιο μακριά γίνεται. Αυτός θα είναι ο φόρος τιμής στη Φώφη Γεννηματά, που μας χαμογελά σήμερα εδώ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...