Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην ΕΡΤ | Γ.Τ. Πρωθυπουργού / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Επικαιρότητα

Η αντιπολίτευση για τη συνέντευξη Μητσοτάκη και τον γάμο ομοφύλων

Προτροπή των διαφωνούντων βουλευτών της «γαλάζιας» ΚΟ σε αποχή από τη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια κατήγγειλαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Αριστερά
Protagon Team

Με επικριτικά σχόλια υποδέχθηκαν τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Για να καλύψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις αντιθέσεις και τις διαφωνίες βουλευτών του, τους υποδεικνύει την αποχή από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το δικαίωμα στο γάμο», σημείωσε σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

«Η λύση είναι μία», τόνισε. «Να υιοθετήσει και να ψηφίσει την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Να μην μπλέξει σε ακροβατισμούς και σε περιορισμό δικαιωμάτων των πολιτών. Και να σεβαστεί το δικαίωμα όλων στο γάμο και στη δημιουργία οικογένειας».

«Μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό των υποκλοπών, της υποβάθμισης των θεσμών, των παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και της μεταμεσονύκτιας άλωσης των ανεξάρτητων Αρχών, δεν δεχόμαστε. Ας μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια όταν μιλά για εργαλειοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, απαντώντας έτσι και στην προσωπική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο κατηγόρησε για εργαλειοποίηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Θέλουμε να του θυμίσουμε, γιατί δεν είμαστε όλοι Λωτοφάγοι, ότι το σύμφωνο συμβίωσης το είχαν ψηφίσει όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ μόλις 19 από τους 75 της ΝΔ» προσέθεσε το γραφείο Τύπου της Χαρ. Τρικούπη, για να καυτηριάσει στη συνέχεια και την προαναγγελία του Πρωθυπουργού ότι δεν θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας όταν το επίμαχο νομοσχέδιο φτάσει στη Βουλή.

«Πόσο θεσμική συμπεριφορά είναι, άραγε, η προτροπή σε αποχή, και ενώ διστάζει να επιβάλει κομματική πειθαρχία ακόμα και στους υπουργούς του, να το ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης; Δηλαδή, πολύ απλά, τους παροτρύνει να μην εμφανιστούν στη Βουλή εκείνη την ημέρα γιατί κάποιοι άλλοι θα κάνουν… τα ρεπό τους».

«Η συστηματική προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να εμφανίζει την αντιδραστική του ατζέντα σε όλα τα ζητήματα με δήθεν “εκσυγχρονιστικό – προοδευτικό – νεωτεριστικό” μανδύα καταρρέει μπροστά στην αμείλικτη πραγματικότητα της φτώχειας, της ανασφάλειας, της επίθεσης στην υγεία και την παιδεία, της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, της ισοπέδωσης όλων των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Από αυτή την άποψη ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ούτε είναι ούτε μπορούν να παριστάνουν τους υπερασπιστές της προόδου και των λαϊκών δικαιωμάτων» ανέφερε από την πλευρά του το ΚΚΕ στο σχόλιό του για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, διαπίστωσε ότι «ο Πρωθυπουργός δυστυχώς εκτός από την αλήθεια κατέρριψε ακόμα και την επιστήμη της Βιολογίας ανακαλύπτοντας “τρίτο φύλο”, ενώ ψεύδεται και για την “παρένθετη μητρότητα”, αφού με τον νόμο του οι “εύποροι ενδιαφερόμενοι” θα μπορούν να “μισθώνουν” φτωχές γυναίκες στο εξωτερικό».

Για τη Νέα Αριστερά «η σημερινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη έβγαλε μια είδηση και μια μη-είδηση». Η είδηση είναι ότι «οι συντηρητικοί βουλευτές του και η ακροδεξιά πτέρυγα της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ακόμα και οι υπουργοί, έχουν το δικαίωμα της αποχής όταν έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων» καθώς «ο Πρωθυπουργός παίζει παιχνίδια ισορροπιών και τακτικισμών επιδιώκοντας να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον –ακροδεξιό– σκύλο χορτάτο».

Η «μη είδηση», συνέχισε η ανακοίνωση της ΚΟ, είναι ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει να αδιαφορεί για την ακρίβεια» δεδομένου ότι «η ανακύκλωση ευχολογίων και παρατηρήσεων, εν είδει δημοσιογραφικού σχολιασμού, δεν ρίχνουν τις τιμές».