Τα 11 Μποφόρ της Bettina σάρωσαν τη Χαλκιδική – Αρχισε η καταγραφή των ζημιών
Θυελλώδεις άνεμοι σήκωσαν κύματα που προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στο παραλιακό μέτωπο της Χαλκιδικής. | youtube open tv
Επικαιρότητα

Τα 11 Μποφόρ της Bettina σάρωσαν τη Χαλκιδική – Αρχισε η καταγραφή των ζημιών

Άμεση κινητοποίηση για την καταγραφή των ζημιών από μηχανικούς στο παραλιακό μέτωπο της Χαλκιδικής μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η δήμαρχος Κασσάνδρας ζήτησε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Protagon Team

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Bettina με θυελλώδεις ανέμους που έφταναν έως 11 Μποφόρ, η οποία έπληξε την Κυριακή μεγάλο μέρος της χώρας προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη Χαλκιδική.

Τις καταστροφές που προκλήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο, κυρίως σε Πευκοχώρι, Πολύχρονο, Χανιώτη, Ποσείδι και Σίβηρη καταγράφουν από νωρίς το πρωί μηχανικοί του δήμου Κασσάνδρας.

Οι μηχανικοί θα συντάξουν στη συνέχεια την απαραίτητη έκθεση και θα την αποστείλουν έως αργά το βράδυ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη δήμαρχο Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά να ζητά να κηρυχθεί η περιοχή της σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στο παραλιακό μέτωπο του δήμου, όπου τα κύματα της θάλασσας κατέστρεψαν πεζοδρόμια, έριξαν δέντρα και προκάλεσαν ζημιές στον ηλεκτροφωτισμό.

Σοβαρό πρόβλημα παρατηρείται και στον Βυζαντινό Πύργο στη Νέα Φώκαια, όπου υπάρχει αποκόλληση του βράχου, επεσήμανε η δήμαρχος, η οποία πρόσθεσε πως υπάρχει έτοιμη μελέτη για αποκατάσταση, ζητώντας άμεσα να ενταχθεί το έργο προς χρηματοδότηση, ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος να πέσει ο βράχος όπου υψώνεται επιβλητικά ο Πύργος.

Exit mobile version