Επικαιρότητα

Συζυγοκτόνος, αρνητής και «Θεματοφύλακας» – Μπαίνει και η Αντιτρομοκρατική στις έρευνες για το επικίνδυνο «γκρουπούσκουλο»

Στην ευρεία επιχείρηση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για τους ακραίους αρνητές, μετέχουν επίσης η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κάτι που σημαίνει ότι ο κλοιός -και η παρακολούθηση των εν λόγω ομάδων ανά την Ελλάδα- στενεύει
Protagon Team

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το «ποιόν» των αρνητών που αυτοαποκαλούνται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος». Η αρπαγή του γυμνασιάρχη στο Αιγίνιο αποτέλεσε θρυαλλίδα εξελίξεων για την πολυπλόκαμη -όπως αποδεικνύεται- ομάδα που επεδίωκε να επιβάλει τους δικούς της νόμους, και μετά τις διαδοχικές εισαγγελικές παρεμβάσεις (εδώ), στις έρευνες για τη δράση της ανά την Ελλάδα μπαίνει πλέον και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Μαζί με την Αντριτρομοκρατική, στην επιχείρηση που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για τους ακραίους αρνητές, μετέχουν η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κάτι που σημαίνει ότι ο κλοιός -και η παρακολούθηση των εν λόγω ομάδων ανά την Ελλάδα- στενεύει.

Ηδη, σε γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης, καθηγητής που προχωρούσε σε αντιεπιστημονικά κηρύγματα μέσα στην τάξη, τέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες  εκτός εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στη Μυτιλήνη, φανατικός αντιεμβολιαστής, κήρυκας παραεπιστημονικών και παραθρησκευτικών θεωριών και απόψεων, με ιδιαίτερα έντονη δράση στα social media, δήλωνε επίσης «Θεματοφύλακας του Συντάγματος».

Οπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα stonisi.gr, πρόκειται για συζυγοκτόνο, που από τη φυλακή και τα  ισόβια βρέθηκε να κυκλοφορεί ελεύθερος και να εξαπολύει τα «πύρινα» κηρύγματά του (και εναντίον της Δικαιοσύνης).

Πριν από εννέα χρόνια ο εν λόγω «Θεματοφύλακας» είχε σκοτώσει με δέκα μαχαιριές τη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους στη Λακέρδα, στο Πυργί, ενώ τα παιδιά τους ήταν στο διπλανό δωμάτιο. Το έγκλημα είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Λέσβου και όχι μόνο.

Πρωτόδικα, ο 43χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, όμως στο Εφετείο αποδείχθηκε… ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής και  εδώ και δύο χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος… και αντιεμβολιαστής.

Ως «γνήσιος» «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» καλεί τους πολίτες να ενταχθούν στην ομάδα και για να κυβερνήσουν τη χώρα. «Οταν τους αναγνωρίζεις, τους νομιμοποιείς. Γίνε Θεματοφύλακας του Αρθρου 120 του Συντάγματος να κυβερνήσουμε την Ελλάδα», έγραφε σε μία από τις αναρτήσεις του.

Σε άλλη ανάρτηση στρέφεται ειρωνικά κατά των εμβολίων για τον κορονοϊό. «Εμβολιαστείτε άφοβα και πάρτε και επίδομα. Θα το δώσετε στον βαρκάρη να σας περάσει απέναντι», έγραφε προσπαθώντας να διαδώσει τις απίθανες αντιεμβολιαστικές θεωρίες του.

Σε συνέχεια, τέλος, των αποκαλύψεων για τα… «στρατιωτικά γυμνάσια» υποομάδας των «Θεματοφυλάκων», ο έφεδρος αξιωματικός που παρουσιαζόταν ως επικεφαλής της «εκπαίδευσης», επιχειρεί τώρα να υποβαθμίσει το γεγονός.

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση «στα κανάλια που διαστρεβλώνουν την αλήθεια», ισχυρίζεται ότι «οι Θεματοφύλακες δεν έχουν καμία δουλειά με εμάς. Εμείς αυτό που κάναμε από το 2007 αυτό κάνουμε μέχρι σήμερα. Βέβαια κάποιοι ενοχλούνται αλλά τι μπορώ να κάνω. Σας ορκίζομαι όμως ότι θα πληρώσουν ακριβά αυτό που κάνουν και σε μένα και στον σύνδεσμο», και ευχαριστεί «όλους για τη συμπαράσταση».

«Ο Στρατιωτικός Σύνδεσμος Ελλήνων Εφέδρων σας πληροφορεί ότι καμία σχέση δεν έχει με τις ανυπόστατες ειδήσεις ότι έχουμε σχέση με τους 120, ή οποίους άλλους θέλουν να μας εμπλέξουν. Πάντοτε είχαμε μέλη τα οποία ανήκουν σε ομάδες και μάλιστα και στους 120. Πότε δεν έδωσαν δικαίωμα στον σύνδεσμο. Σας λέω το εξής: Το χτύπημα είναι για μένα και δεν έχει δουλειά ο Σύνδεσμος», υποστηρίζει, αν και ο ίδιος, σε διαδικτυακές συναντήσεις των «Θεματοφυλάκων», μιλούσε για την ανάγκη να εκπαιδευτούν τα μέλη της οργάνωσης στα όπλα, ενώ σε άλλες αναρτήσεις του έκανε κηρύγματα κατά των εμβολίων για τον κορονοϊό.

«Λοιπόν ακούσατε τον πρωθυπουργό; Αν ναι, βλέπουμε πεντακάθαρα ποιος χωρίζει τους Ελληνες, είμαστε σε πόλεμο, δυστυχώς δεν κατάλαβαν ότι το 50% δεν θα γονατίσει στη σκλαβιά. Θα κάνουμε αγώνα μέχρι τέλους, αυτοί θα χάσουν», έγραφε σε μία από τις χαρακτηριστικές αναρτήσεις του.

Οι έρευνες των αρχών για τη δράση των «Θεματοφυλάκων» ανά την Ελλάδα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες, οι επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι πλέον θέμα ημερών, αν όχι ωρών.