457
| ΙΝΤΙΜΕnews

Σύσκεψη στο ΚΙΝΑΛ για την πρόταση μομφής από Τσίπρα – Τι θα πράξει ο Ανδρουλάκης

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 14:35
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σύσκεψη στο ΚΙΝΑΛ για την πρόταση μομφής από Τσίπρα – Τι θα πράξει ο Ανδρουλάκης

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2022, 14:35

Με δεδομένη την απουσία του από τα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων, ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αντέδρασε στην πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, συγκαλώντας σύσκεψη με συνεργάτες του, προκειμένου να χαραχτεί η γραμμή που θα ακολουθήσει το Κίνημα.

Ανευ συγκλονιστικού απροόπτου το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την πρόταση, όπως είχε πράξει και την προηγούμενη φορά.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να τοποθετηθεί  απόψε σε προγραμματισμένη συνέντευξή του στο Open λίγο μετά τις 19.00.

Στη Νέα Δημοκρατία, για «κίνηση απόγνωσης» από τον Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τάσος Γαϊτάνης.

Σε ανάρτησή του στο Τwitter ο κ. Γαϊτάνης σημειώνει: «Η πρόταση μομφής είναι μια κίνηση απόγνωσης από μια αξιωματική αντιπολίτευση που δεν πείθει κανέναν και βλέπει την εκλογική της βάση να συρρικνώνεται. Η συζήτηση στη #Βουλή θα αναδείξει εκ νέου τις τεράστιες διαφορές μας με το ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ανακοίνωση του Περισσού, υπογραμμίζεται ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως είχε κάνει και με όλες τις προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις, «καταψηφίζοντας στο “πρόσωπό” τους – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται-  την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή, την υγεία, το εισόδημα, τα εργασιακά δικαιώματα, συνολικά τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες, για να διασφαλίσει τα κέρδη των λίγων, τις επιλογές του σημερινού σάπιου κράτους και συστήματος».

Το ΚΚΕ  δηλωνει ότι θα αναδείξει στη συζήτηση στη Βουλή την ουσία της στρατηγικής, που υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και «που σ’ όλα τα μέτωπα (πανδημία, ακρίβεια, φυσικές καταστροφές, εργασιακά, Ταμείο Ανάκαμψης, εξωτερική πολιτική κλπ), φορτώνει νέα βάρη στο λαό και τον οδηγεί σε νέες μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους».

Ταυτόχρονα, καταλήγει η ανακοίνωση, θα αναδείξει  και τις ευθύνες όλων των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που συμφωνούν και έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή την αντιλαϊκή στρατηγική, είτε από τη θέση της κυβέρνησης είτε από αυτή της αντιπολίτευσης.

Την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης υπερψηφίζει και η Ελληνική Λύση.

«Καλωσορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στην γραμμή της Ελληνικής Λύσης, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση. Στις 18 Δεκεμβρίου 2021, από το βήμα της Βουλής είχα ζητήσει προσωπικά την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στις κάλπες για να λυτρωθεί η πατρίδα μας από τα δεινά που έφερε η κυβερνηση της ΝΔ με τα ολέθρια λάθη της. Καλώντας μάλιστα τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής διότι η Ελληνική Λύση δεν διέθετε τον απαραίτητο αριθμό βουλευτών για να το πράξει», σημειώνει στη σχετική δήλωσή του ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...