| In Time News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Επικαιρότητα

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το πρωί της Τετάρτης

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε τους επικεφαλής των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου
Protagon Team

Τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου κάλεσε σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο την Τετάρτη 24 Μαΐου, στις 11:00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το άρθρο 37 του Συντάγματος (παρ. 3 εδάφιο γ΄), όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Τρίτης.

Προηγήθηκε η κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, με την τελευταία να επιστρέφεται στην Πρόεδρο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη νωρίτερα την ίδια ημέρα.

Το μεσημέρι και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε επιστρέψει αμέσως στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δεύτερη διερευνητική εντολή.

Εάν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, η κυρία Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει τον σχηματισμό κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών.

Σε περίπτωση αποτυχίας, θα αναθέσει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας, ή του Aρείου Πάγου, ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου, τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Ως πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δεύτερων εκλογών θεωρείται η 25η Ιουνίου.