Ο Στέφανος Κασσελάκης στην κάλπη της Κ.Ε. | InTime News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ
Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Με βάση το καταστατικό, για να περάσει η πρόταση χρειάζεται το «50% + 1» των μελών της Κ.Ε. του κόμματος. Επί της ουσίας απαιτούνται 148 θετικές ψήφοι
Protagon Team

Ολοκληρώθηκε στη μία το μεσημέρι η μυστική ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επί της πρότασης μομφής κατά του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσαν τα 100 μέλη του οργάνου που πρόσκεινται στους «87».

Σύμφωνα με πληροφορίες επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν με φυσική παρουσία στην κάλπη 210 άτομα ενώ 64 μέλη που δεν μπορούσαν να παραβρεθούν ψήφισαν τηλεφωνικά. Επίσης 21 μέλη δεν απάντησαν στο τηλέφωνο. Ακολούθησε η καταμέτρηση των ψήφων από την Εφορευτική Επιτροπή.

Νωρίτερα, στην αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου όπου διεξήχθησαν οι διαδικασίες της διήμερης Κ.Ε., είχαν στηθεί τρεις κάλπες, στις οποίες τα μέλη ψήφισαν αλφαβητικά, για να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμενόταν αργότερα τη μεσημέρι, μετά την καταμέτρηση των ψήφων.

Υπενθυμίζεται πως για να εγκριθεί η πρόταση μομφής απαιτούνται το 50% συν μία ψήφος του συνολικού αριθμού των μελών της Κ.Ε., δηλαδή πρέπει να την υπερψηφίσουν 148 από τα 295 μέλη του οργάνου.

«Ο πρόεδρος του κόμματος οφείλει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές προέδρου. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» ανέφερε στο επίμαχο κείμενο της η ομάδα των «87», προσθέτοντας πως το κόμμα είναι αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή κρίση. Τυχόν νίκη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης συνεπάγεται προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο το οποίο ως αποκλειστικό αντικείμενο θα έχει το ζήτημα της ηγεσίας.

Στην περίπτωση αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρει απέναντί του (και) τον Παύλο Πολάκη, καθώς ο κρητικός βουλευτής ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του το Σάββατο, παρότι ο ίδιος δεν κατέθεσε πρόταση μομφής.

Εφόσον επικρατήσει η νυν ηγεσία, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμενόταν να οδηγήσει το κόμμα στο καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου, προκειμένου να προωθήσει και τις σημαντικές αλλαγές που παρουσίασε το Σάββατο.

Το ψηφοδέλτιο που μοιράστηκε στα μέλη της Κ.Ε.