Δηλώσεις Κασσελάκη έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου (φωτ. αρχείου) | Aris Oikonomou / SOOC
Επικαιρότητα

Απέσυρε το εξώδικο ο Στέφανος Κασσελάκης

Μπροστά στον κίνδυνο αποκλεισμού του από την κούρσα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι ο σκοπός του εξωδίκου «επετεύχθη» και ότι το αποσύρει «ώστε να μην υπάρχει κανένα άλλοθι». Εξαπέλυσε παράλληλα επίθεση στη Γεροβασίλη για τα περί «αλλαγής του πολιτεύματος»
Protagon Team

Την απόσυρση του εξωδίκου που είχε αποστείλει προς την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης το βράδυ της Παρασκευής, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ε. στην οποία οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του ελπίζουν να τον αποκλείσουν από την κούρσα για την προεδρία (αν όχι και να τον διαγράψουν από το κόμμα).

Επιτέθηκε μάλιστα στους τελευταίους, λέγοντας πως ένας από τους λόγους που προχώρησε στην κίνηση αυτή είναι το «να μην υπάρχει κανένα άλλοθι» όσων επιθυμούν να μη λάβει μέρος στην εκλογική διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης έγραψε στη σχετική ανάρτησή του:

«Επειδή ο σκοπός του εξωδίκου μου επετεύχθη, αφενός με την εσπευσμένη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των υπόλοιπων υποψηφίων και αφετέρου με τη ρητή καταδίκη της διαρροής από την Πολιτική Γραμματεία της 8ης Οκτωβρίου 2024. Επειδή, όπως έχω ήδη δηλώσει, πρωταρχικό κίνητρο της διαμαρτυρίας μου ήταν η διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων κάθε στελέχους και μέλους του ΣΥΡΙΖΑ (χθες θύμα της παράνομης διαρροής ήμουν εγώ, αύριο κάποιος άλλος). Επειδή, όπως επίσης έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή, τη νομική οδό δε θα την ακολουθούσα ποτέ. Γι’ αυτούς τους λόγους, αποσύρω και ρητά την εξώδικη διαμαρτυρία μου, ώστε να μην υπάρχει κανένα άλλοθι».

Με το βλέμμα στο επικείμενο συνέδριο και την εσωκομματική κάλπη ο ίδιος συνέστησε επίσης «ωριμότητα, ψυχραιμία και νηφαλιότητα», μιας και που «το μένος είναι κακός σύμβουλος».

Ακόμη, διατύπωσε μία αιχμή προς την Ολγα Γεροβασίλη, αν και δεν την κατονόμασε, με αφορμή την παρέμβαση της ίδιας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, νωρίτερα την Παρασκευή:

«Κατά τη χθεσινή μου συνέντευξη στον κ. Χατζηνικολάου είπα ότι “το όραμα για το πολίτευμα είναι η συμμετοχική αμεσοδημοκρατία”. Οπως δημοσιεύουν όλα τα δημοσιογραφικά site, στη σημερινή συνεδρίαση, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας (που θεωρεί ότι στη δημοκρατία μας δεν πρέπει να έχω δεύτερη ευκαιρία) αναφέρθηκε στο απόσπασμα αυτό λέγοντας: “Μίλησε για αλλαγή πολιτεύματος, που αποτελεί λόγο αποκλεισμού κόμματος από εθνικές εκλογές ο μη σεβασμός του πολιτεύματος”».

Απαντώντας στην προσχηματική, προφανώς, εκτίμηση αυτή της άτυπης επικεφαλής των «87» ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι το Σύνταγμα προβλέπει «τη δυνατότητα της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας» και θύμισε τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ σε αντίστοιχη κατεύθυνση.

Παράλληλα ζήτησε «από τα στελέχη που αγωνίζονται για τον αποκλεισμό μου από τις εκλογές για Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να το κάνουν όντως επειδή δεν βάζω ζάχαρη στον καφέ μου. Είναι προτιμότερο, από το να παραχαράσσουν την ίδια την Ιστορία, τους αγώνες και τις προτάσεις του κόμματός μας προς την κατεύθυνση της συμμετοχικής – άμεσης δημοκρατίας».

Ολόκληρη η ανάρτηση Κασσελάκη