Για πρώτη φορά πολιτικός που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από το Ειδικό Δικαστήριο, δηλώνει ότι θα καταθέσει αίτημα Προανακριτικής, σχολίαζαν σε δηκτικό ύφος πηγές της ΝΔ για τον κ,. Παππά | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτει αίτημα Προανακριτικής «για το μπάζωμα στα Τέμπη»

Κάλεσμα «στα κόμματα του προοδευτικού χώρου» να συνηγορήσουν και να συνυπογράψουν την πρωτοβουλία. Νέα «αρχηγική» δήλωση Παππά
Protagon Team

Αίτημα σύστασης προανακριτικής επιτροπής «για το μπάζωμα στα Τέμπη», καταθέτει την ερχόμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως προανήγγειλε ο ενεργών ως πρόεδρος, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Παππάς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα αφήσει να ξεχαστούν και να σβήσουν οι μνήμες όσων συνήργησαν ή είχαν παραλείψεις για το έγκλημα των Τεμπών. Ως εκ τούτου, με απόφαση του προεδρείου της ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, την επόμενη Τετάρτη θα καταθέσουμε αίτημα για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για όσους ευθύνονται για το μπάζωμα του χώρου του εγκλήματος», δήλωσε ο κ. Παππάς, απευθύνοντας κάλεσμα «στα κόμματα του προοδευτικού χώρου να συνηγορήσουν και να συνυπογράψουν την πρωτοβουλία».

«Εχουμε κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις και από άλλους χώρους ότι το θέμα της διερεύνησης των ευθυνών τούς απασχολεί. Πιστεύουμε πως εδώ υπάρχει ένα πεδίο συνεννόησης. Προσδοκούμε», κατέληξε στη σχετική δήλωσή του ο κ. Παππάς.

ΝΔ: Ενα ακόμη «πυροτέχνημα»

«Για μία ακόμα φορά ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, το οποίο ερευνάται από τη Δικαιοσύνη», σχολίασε μέσω πηγών  η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για «νέα απόπειρα εργαλειοποίησης της υπόθεσης», η οποία όμως «στερείται κάθε νομικής και ουσιαστικής βάσης» και «χρησιμοποιείται ως ”πυροτέχνημα” από την αξιωματική αντιπολίτευση για να αποφύγει τα πολιτικά της αδιέξοδα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

«Θα απαντήσουμε αναλυτικά, όταν θα υπάρξει επίσημο αίτημα», προετοιμάζουν οι ίδιες πηγές αναφορικά με τη στάση που τηρήσει το κυβερνών κόμμα αν και όταν κατατεθεί το αίτημα  της Προανακριτικής.

«Δεν μπορούμε, όμως, να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα 50 χρόνια της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, βλέπουμε έναν πολιτικό, που έχει καταδικασθεί αμετάκλητα και με ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για αδίκημα ιδιαίτερης ηθικής απαξίας, να δηλώνει ότι θα καταθέσει αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής», καταλήγει σε δηκτικό ύφος το σχόλιο για τη δήλωση του Νίκου Παππά.