Εικόνα από τις καταστροφές που προκάλεσε το ισραηλινό πλήγμα στη συνοικία Καφρ Σούσα της Δαμασκού | REUTERS/Firas Makdesi
Επικαιρότητα

Συρία: 15 νεκροί από επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό

Το πυραυλικό πλήγμα σημειώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε συνοικία της συριακής πρωτεύουσας όπου διαμένουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης και βρίσκονται ιρανικές εγκαταστάσεις
Protagon Team

Τουλάχιστον 15 νεκροί και αρκετοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ισραηλινής πυραυλικής επίθεσης στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του, ο συριακός στρατός κάνει λόγο για πέντε νεκρούς, μεταξύ των οποίων ένας στρατιώτης, και περισσότερους από 15 τραυματίες.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη συνοικία Καφρ Σούσα της συριακής πρωτεύουσας, όπου ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά σε ιρανικό πολιτιστικό κέντρο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και άλλα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στη συνοικία αυτή τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα, καθώς εκεί βρίσκονται ιρανικές εγκαταστάσεις και αρχηγεία των υπηρεσιών πληροφοριών, ενώ διαμένουν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του καθεστώτος Ασαντ.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει επανειλημμένως επιθέσεις κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη Συρία, στη διάρκεια του 11ετούς εμφυλίου πολέμου, στοχεύοντας φιλοϊρανούς μαχητές.