Ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη | Open
Επικαιρότητα

Σύψας: Πρέπει να καμφθεί η επιδημία του κορονοϊού πριν είναι αργά

Σε ερώτημα για την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ο λοιμωξιολόγος επισήμανε ότι δεν θεωρεί αυτό το μέτρο σημαντικό, αλλά ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων, αν χρειαστεί να το πάρουμε»
Protagon Team

Τον κώδωνα του κινδύνου για την -όσο το δυνατόν- πιο γρήγορη κάμψη της επιδημίας έκρουσε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι με την παρούσα κατάσταση.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στο Open ο κ. Σύψας επισήμανε ότι το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και ειδικά στην Αθήνα όπου παρατηρείται «η μεγαλύτερη επιδημιολογική πίεση».

«Θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Κρατάμε αποστάσεις, φοράμε μάσκα, πλένουμε καλά τα χέρια μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, με την τρέχουσα κατάσταση, δηλώνει απαισιόδοξος ενώ πρόσθεσε: «Η παρέμβαση που γίνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι πολύ σημαντική. Η κατάσταση είναι δύσκολη στην Αττική. Τώρα πρέπει να καμφθεί η επιδημία πριν είναι αργά».

Σε ερώτημα για το αν θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση της μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους, ο κ. Σύψας επισήμανε ότι δεν θεωρεί σημαντικό να γίνει υποχρεωτική και με πρόστιμο η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «υπάρχει ήδη έτοιμο πακέτο νέων μέτρων, αν χρειαστεί να το πάρουμε».

Τέλος, τόνισε ότι με την πανδημία δεν θα ξεμπερδέψουμε εύκολα: «Κρατούν 1,5 με 2 χρόνια» είπε και προέβλεψε ότι «μέχρι την άνοιξη θα έχουμε πολύ μεγάλα προβλήματα».