137
Το Su-25 είναι μονοθέσιο αεροσκάφος διπλού κινητήρα που αναπτύχθηκε στη Σοβιετική Ένωση από την Sukhoi (Φωτογραφία αρχείου) | Photo by Scott Olson/Getty Images

Συντριβή ρωσικού μαχητικού Su-25 κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 23:18
Το Su-25 είναι μονοθέσιο αεροσκάφος διπλού κινητήρα που αναπτύχθηκε στη Σοβιετική Ένωση από την Sukhoi (Φωτογραφία αρχείου)
|Photo by Scott Olson/Getty Images

Συντριβή ρωσικού μαχητικού Su-25 κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2022, 23:18

Eνα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-25 συνετρίβη την Τρίτη στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πιλότος του, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης.

«Στις 21 Ιουνίου, ένα αεροσκάφος Su-25 συνετρίβη στην περιοχή του Ροστόφ κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής πτήσης. Ο πιλότος σκοτώθηκε», ανέφερε η πηγή που επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συντριβή του μονοθέσιου Sukhoi αποδίδεται σε μηχανική βλάβη.

Στις 17 Ιουνίου, ένα άλλο αεροσκάφος του ίδιου τύπου συνετρίβη στην περιοχή του Μπέλγκοροντ – η οποία επίσης συνορεύει με την Ουκρανία – κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, με τις ρωσικές Αρχές να αποδίδουν και τότε τη συντριβή του μαχητικού σε μηχανική βλάβη, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Μόσχα, πάντως, έχει επανειλημμένως κατηγορήσει το Κίεβο ότι εξαπολύει επιθέσεις σε ρωσικές παραμεθόριες περιοχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...