Γεμάτος ο χώρος στάθμευσης στη Μονή Πετράκη το πρωί της Τρίτης | ΙΝΤΙΜEnews
Επικαιρότητα

Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας με μοναδικό θέμα τον γάμο ομοφύλων

Αν τελικά κάτι τέτοιο αποφασιστεί από την Πολιτεία, «εμένα αν μου έρθει ένα ζευγάρι γυναικών και μου ζητήσει μια ευχή θα τους την δώσω, αν μου ζητήσουν να βαφτίσω το παιδί τους, θα το βαφτίσω», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου
Protagon Team

Tην επίσημη θέση της για την προωθούμενη κυβερνητική ρύθμιση για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που συνεδριάζει εκτάκτως υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.

Σύμφωνα με πηγές της ΙΣ, ειδικά μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις προθέσεις της κυβέρνησης, οι φωνές διαμαρτυρίας στις τάξεις των ιεραρχών ενισχύθηκαν, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία. Γι΄αυτο και κρίθηκε απαραίτητη η σύγκληση της Ιεραρχίας

Το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης θα εισηγηθεί ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής και θα ακολουθήσει συζήτηση, χωρίς να αποκλείεται -κατά το ρεπορτάζ  ορισμένοι ιεράρχες να ζητήσουν ακόμη και εξηγήσεις από τον Αρχιεπίσκοπο σχετικά με την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η ανακοίνωση που θα βγει μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης. Σύμφωνα με το ope.gr, η Εκκλησία της Ελλάδος δεν θα περιοριστεί μόνο σε μια ηχηρή ανακοίνωση, αλλά θα ακολουθήσουν και επιστολές προς τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου ενώ την ερχόμενη Κυριακή, 28 Ιανουαρίου, θα υπάρξει ενημέρωση για την επίσημη θέση της στο ζήτημα στα κηρύγματα προς τους πιστούς.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ!, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου, σημείωσε πως οι αντιδράσεις για τη ρύθμιση για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, παραμένουν.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, οι κληρικοί θα σεβαστούν χωρίς εξαιρέσεις την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία θα ισχύει για όλους και θα γίνει σεβαστή από όλους.

Όπως επεσήμανε πάντως ο εκπρόσωπος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας, αν κάτι τέτοιο αποφασιστεί από την Πολιτεία, «εμένα αν μου έρθει ένα ζευγάρι γυναικών και μου ζητήσει μια ευχή θα τους την δώσω, αν μου ζητήσουν να βαφτίσω το παιδί τους, θα το βαφτίσω».

Τέλος, ο πατήρ Γεώργιος Κωνσταντίνου απέρριψε τα περί «μέτρων»  κατά όσων βουλευτών υπερψηφίσουν τη σχετική διάταξη, όπως πχ. η απαγόρευση εισόδου τους σε ναούς, λέγοντας  χαρακτηριστικά ότι »η Εκκλησία έχει τον δικό της τρόπο».