Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Εκατερίνα Ζαχαρίεβα. Παρών στη συνομιλία ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας | Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος
Επικαιρότητα

Συνάντηση Μητσοτάκη με την υπ. Εξωτερικών της Βουλγαρίας – Στο επίκεντρο η πανδημία

Οι δύο χώρες αποτελούν παράδειγμα για όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί το δύσκολο παρελθόν και να υπάρξει συνεργασία, επισήμανε η Εκατερίνα Ζαχαρίεβα
Protagon Team

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε τη Δευτέρα με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, οι διασυνοριακές διελεύσεις και οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η επίσκεψη της κυρίας Ζαχαρίεβα επιβεβαιώνει τους πολύ ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες.

Απαντώντας σε σχόλιο της υπουργού ότι η Βουλγαρία και η Ελλάδα αποτελούν παράδειγμα για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί το δύσκολο παρελθόν και να υπάρξει συνεργασία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό να αντλούμε τα σωστά διδάγματα από την Ιστορία και να την αντιλαμβανόμαστε ως γέφυρα προς το μέλλον.