Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κριστίν Λαγκάρντ συνομιλούν στο περιθώριο εκδήλωσης στο Μόναχο τον Φεβρουάριο του 2019 | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Επικαιρότητα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Λαγκάρντ στη Φρανκφούρτη

Ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με την πρόεδρο της ΕΚΤ για όλα τα ανοιχτά ζητήματα, όπως η προστασία της α' κατοικίας
Protagon Team

Στην Φρανκφούρτη μεταβαίνει σήμερα Τρίτη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου στις 18:15 (ώρα Ελλάδας) αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί κατ’ αρχάς σε διμερές επίπεδο και στη συνέχεια σε διευρυμένο, με συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς, του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και του συμβούλου του κ. Μητσοτάκη για Ευρωπαϊκά Θέματα Δημήτρη Μητρόπουλου.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η συνάντηση δεν έχει ατζέντα, ωστόσο η σημασία της είναι αυτονόητη, όχι μόνο γιατί ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με την πρόεδρο της ΕΚΤ, αλλά και γιατί είναι βέβαιο ότι θα τεθούν όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΕΚΤ βρίσκεται αυτή τη στιγμή το ζήτημα της κατάργησης της προστασίας της α΄ κατοικίας και η υιοθέτηση ενός νέου πλαισίου για την αφερεγγυότητα ιδιωτών.

Στο τραπέζι θα τεθεί ακόμη το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, με δεδομένο τον στόχο του Πρωθυπουργού να μειωθεί το πλεόνασμα στο 2,5% από το 3,5% για το 2021.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Κριστίν Λαγκάρντ είχε δηλώσει εντυπωσιασμένη από την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα τόσο στη δημοσιονομική της θέση, όσο και στο μέτωπο της ανάπτυξης.