Φωτογραφία Αρχείου | IntimeNews
Επικαιρότητα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Κικίλια στη σκιά των καταστροφών και του «δεν φυγομαχώ»

Πώς ερμηνεύεται η συνάντηση των δύο εν μέσω κριτικής στο πρόσωπο του υπουργού αλλά και αναμονής για όσα θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο
Protagon Team

Συνάντηση είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Τρίτης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο κ. Κικίλιας έβαλε τέλος στα σενάρια περί παραίτησής του, σημειώνοντας πως «δεν φυγομάχησε» ούτε ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ούτε ως υπουργός Υγείας την περίοδο της πανδημίας.

«Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σίγουρα δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας, διαχειριζόμενος την πανδημία μέχρι να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού, και βεβαίως ούτε τώρα, στις μεγαλύτερες πλημμύρες και πυρκαγιές που έχει βιώσει η χώρα. Φυσικά, ο διορισμός και η σύνθεση της κυβέρνησης είναι προνόμιο του κυρίου Πρωθυπουργού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας έχει δεχθεί κριτική για την αντιμετώπιση του κρατικού μηχανισμού στις πυρκαγιές του καλοκαιριού αλλά και στην κακοκαιρία Daniel, η οποία άφησε πίσω της νεκρούς και τεράστιες καταστροφές, ειδικά στη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με αναλυτές, το γεγονός ότι το Μέγαρο Μαξίμου δίνει στη δημοσιότητα τη συνάντηση Μητσοτάκη-Κικίλια δείχνει ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να επικρατήσει πολιτική ηρεμία για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα των πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία.

Αλλωστε, το Σαββατοκύριακο, με την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη και την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός σχεδιάζει να κάνει ανακοινώσεις για δομικές αλλαγές στην Πολιτική Προστασία, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής, προς όφελος των πολιτών.