318
Το τελωνείο στους Κήπους, πάνω στον ποταμό Εβρο | Intime

Συναγερμός στον Εβρο: Ελληνα αστυνομικό συνέλαβαν οι τουρκικές Αρχές

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2021, 19:37
Το τελωνείο στους Κήπους, πάνω στον ποταμό Εβρο
|Intime

Συναγερμός στον Εβρο: Ελληνα αστυνομικό συνέλαβαν οι τουρκικές Αρχές

Protagon Team Protagon Team 6 Δεκεμβρίου 2021, 19:37

Ενας αστυνομικός που υπηρετεί τμήμα των Φερών, στον Έβρο, συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές. Μαζί του συνελήφθη μία γυναίκα από τις Φέρες που τον συνόδευε.

Κατά δήλωση των τουρκικών αρχών, ο αστυνομικός συνελήφθη μαζί με την κοπέλα, γιατί ενώ επέστρεφαν στην Ελλάδα, 50 μέτρα πριν περάσουν τα σύνορα πλησίασαν στο ένα μέτρο απαγορευμένη περιοχή. Και οι δύο παραπέμφθηκαν στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας, στην Ανδριανούπολη.

Ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στο kathimerini.gr ανέφερε ότι ο αστυνομικός, που είναι υπαρχιφύλακας, είχε μεταβεί την Κυριακή τους Κήπους Έβρου για εκδρομή με τη φίλη του στην Αδριανούπολη.

Τη Δευτέρα τον αναζήτησαν από την υπηρεσία του, αλλά έγινε γνωστό ότι συνελήφθη στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε ανοιχτό GPS και φέρεται να βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή κοντά στο ποτάμι.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο αστυνομικός «εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δουράν, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συνελήφθη μαζί με την κοπέλα του από άνδρες της χωροφυλακής».

Τα κινητά και των δύο έχουν κατασχεθεί και ερευνώνται.

Η Ελλάδα έχει ζητήσει επίσημη ενημέρωση από την Τουρκία για την υπόθεση, η οποία ακόμη δεν έχει δοθεί.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News