Εντονη είναι η ανησυχία των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» | INTIMENEWS
Επικαιρότητα

Συναγερμός στον Ευαγγελισμό: Θετική η προϊσταμένη της μονάδας κρουσμάτων κορονοϊού

Εργαζόμενοι, ασθενείς, αλλά και άτομα που προσήλθαν για εξετάσεις κορονοϊού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ελέγχονται από ειδικούς του ΕΟΔΥ, καθώς η υπεύθυνη νοσηλεύτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό
Γιάννης Δεβετζόγλου

Μεγάλη ανησυχία επικράτησε από το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μετά την ενημέρωση του προσωπικού ότι προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια δεν είχε καθόλου συμπτώματα και εντοπίστηκε στο πλαίσιο της προληπτικής εξέτασης για Covid-19, που γίνεται σε εργαζόμενους στα νοσοκομεία και ειδικά σε μονάδες που έχουν άμεση επαφή με άτομα με ή ύποπτα για κορονοϊό.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη κλινική Covid-19 στον «Ευαγγελισμό» επρόκειτο να κλείσει σήμερα, καθώς δεν νοσηλευόταν κανένας ασθενής.

Ωστόσο, τώρα αναζητούνται περίπου 200 άτομα από τις επαφές, τους ασθενείς και τα ύποπτα περιστατικά, με τα οποία είχε έρθει σε επαφή η προϊσταμένη νοσηλεύτρια.

Διευκρινίζεται ότι η προϊσταμένη έχει στην ευθύνη της όχι μόνο τις κλινικές νοσηλείας, αλλά και το τμήμα που γίνονται οι έλεγχοι και οτιδήποτε έχει σχέση με τον κορονοϊό στο νοσοκομείο.

Εκτενής ιχνηλάτηση

Το μεσημέρι της Τετάρτης κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) υπέβαλλε σε εξετάσεις όλο το προσωπικό της κλινικής, για να διαπιστωθεί εάν είναι υγιείς, πριν μεταφερθούν σε άλλες κλινικές για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Σε κάθε περίπτωση και πριν βγουν τα αποτελέσματα, όλο το προσωπικό της πτέρυγας έχει τεθεί σε επταήμερη καραντίνα.

Την ίδια στιγμή ανησυχία έχει προκαλέσει στους γιατρούς του νοσοκομείου ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται σε σχέση με τις εξετάσεις του κορονοϊού.

«Σε μία ώρα θα είναι έτοιμο το αποτέλεσμα επειδή είμαι γιατρός και είναι επείγον, μου είπαν. Ωστόσο, λίγο αργότερα με ενημέρωσαν ότι τελικά το δείγμα θα αποσταλεί στο Παστέρ και τα αποτελέσματα θα τα μάθω αύριο», είπε στο Progaton γιατρός του νοσοκομείου.