Λύκοι εμφανίστηκαν ξανά στην Ολλανδία το 2015, μετά από απουσία 150 ετών | Shutterstock
Επικαιρότητα

Συναγερμός σε ολλανδικό δάσος για εμφάνιση λύκων

Ενα παιδί δαγκώθηκε και ένα άλλο χτυπήθηκε από λύκο που επέδειξε «ανησυχητική συμπεριφορά», σύμφωνα με τους ειδικούς. Ολα αυτά σε δασική έκταση κοντά στην Ουτρέχτη
Protagon Team

Επείγουσα προειδοποίηση στους επισκέπτες με μικρά παιδιά να αποφεύγουν μια συγκεκριμένη δασική περιοχή στην κεντρική Ολλανδία εξέδωσαν οι Αρχές της χώρας, μετά από αρκετά «ανησυχητικά» περιστατικά που, όπως όλα δείχνουν, σχετίζονται με λύκους. Σε ένα από αυτά, μάλιστα, ένα παιδί φαίνεται πως δαγκώθηκε.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης, όταν «ένα μεγάλο ζώο», που εικάζεται ότι ήταν λύκος, έριξε ένα παιδί κάτω κοντά στο χωριό Αούστερλιτς, περίπου 16 χιλιόμετρα ανατολικά της Ουτρέχτης.

Το παιδί δεν τραυματίστηκε, ωστόσο ένα κοριτσάκι που βρισκόταν σε εξωσχολική εκδρομή είχε δαγκωθεί πριν από 10 ημέρες στην ίδια περιοχή. Οι εξετάσεις DNA επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για λύκο.

Στην περιοχή, που ονομάζεται Utrecht Ridge Hills, υπάρχει πυκνό δάσος το οποίο επιλέγουν συνήθως πεζοπόροι, ποδηλάτες και δρομείς.

Λύκοι εμφανίστηκαν ξανά στη χώρα το 2015, μετά από απουσία 150 ετών, και με δεκάδες να έχουν έκτοτε εντοπιστεί, παρότι τα συγκεκριμένα ζώα αποφεύγουν τους ανθρώπους.

Η επαρχία της Ουτρέχτης «καλεί όλους τους επισκέπτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν επισκέπτονται την περιοχή Utrecht Ridge Hills», σύμφωνα με ανακοίνωσή της που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης. «Η επείγουσα συμβουλή είναι να μην επισκεφθείτε αυτά τα δάση μαζί με μικρά παιδιά» προσθέτει.

Ειδικοί στους λύκους, όπως αναφέρει ο Guardian, δήλωσαν ότι το ζώο που εμπλέκεται στο τελευταίο περιστατικό επέδειξε «ανησυχητική συμπεριφορά».

Στις αρχές Ιουλίου, επίσης, μια γυναίκα κατήγγειλε ότι το κανίς της σκοτώθηκε από λύκο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επαρχία ανέμενε σχετική άδεια για να πυροβολήσει το ζώο μετά τα τελευταία γεγονότα. Αν συναντήσετε λύκο «μην αρχίσετε να τρέχετε και αποφύγετε τις χειρονομίες και τους θορύβους. Απλώς περπατήστε αργά προς τα πίσω» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι οδηγίες των Αρχών.