«Απαιτείται προοδευτικό μέτωπο τώρα» σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση | Dimitris Kapantais / SOOC
Επικαιρότητα

Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητά ο Χαρίτσης

Την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε εκ νέου την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς. Ο ίδιος επικοινώνησε μάλιστα τηλεφωνικά με την ΠτΔ προκειμένου να της εκφράσει την «έντονη ανησυχία» του για το ενδεχόμενο «να μην οδηγηθεί σε πλήρη διερεύνηση» η υπόθεση των υποκλοπών
Protagon Team

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς.

Ο Αλέξης Χαρίτσης εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και τους θεσμούς της Δικαιοσύνης, καθώς και για το ενδεχόμενο να μην οδηγηθεί σε πλήρη διερεύνηση η πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς τόνισε προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι αυτή η κρίση εμπιστοσύνης προς τη δημοκρατία θρέφει την Ακροδεξιά. Υπογράμμισε, δε. ότι είναι ευθύνη όλων των πολιτικών και πολιτειακών θεσμών και παραγόντων να βάλουν φρένο σε αυτά τα φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Χαρίτσης με δήλωσή του την αμέσως προηγούμενη ημέρα είχε καλέσει τον Πρωθυπουργό να συγκαλέσει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό την ΠτΔ και ζήτησε συνάντηση με την ίδια.

Η κυρία Σακελλαρόπουλου ωστόσο βρίσκεται εκτός Αθηνών και για αυτόν τον λόγο υπήρξε η τηλεφωνική επικοινωνία. Σύμφωνα με πηγές της Νέας Αριστεράς, η συνάντηση των δύο στο Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

«Οι ώρες είναι κρίσιμες για την ίδια τη δημοκρατία»

Ο κ. Χαρίτσης επανέλαβε την παραπάνω πρόταση σε νεότερη δήλωσή του το απόγευμα της Παρασκευής, με αφορμή την απόρριψη των αιτημάτων της αντιπολίτευσης να έρθει σε γνώση της Εθνικής Αντιπροσωπείας το πόρισμα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των υποκλοπών από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Καλώ ξανά τον Πρωθυπουργό να ζητήσει την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία είχα επικοινωνία πριν από λίγη ώρα. Της εξέφρασα την έντονη ανησυχία μου για την κρίση εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και για το ενδεχόμενο να μην οδηγηθεί σε πλήρη διερεύνηση αυτή η πολύκροτη υπόθεση.

»Αναμένω από τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης να επιδείξουν τη δέουσα ωριμότητα και να στηρίξουν το αίτημα αυτό. Οι ώρες είναι κρίσιμες για την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα. Απαιτείται προοδευτικό μέτωπο τώρα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς