Οι φωνές του Θύμιου βρήκαν ευήκοα ώτα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ | Youtube
Επικαιρότητα

Σωματοφύλακες του Λυμπερόπουλου Καμμένος, Σπίρτζης εναντίον BEAT

Tην Πέμπτη εκδικάζεται η αγωγή της εταιρείας κατά του προέδρου των αυτοκινητιστών ταξί και ήδη οι δύο κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης πήραν θέση συνηγόρου του Θύμιου Λυμπερόπουλου. Ερχονται και εκλογές άλλωστε...
Protagon Team

Εκλογές έρχονται και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψαρεύουν και πάλι ψήφους στα σίγουρα νερά της απύθμενης δεξαμενής των… ταξιτζήδων. Πώς; Προτάσσοντας τα στήθη τους προς υπεράσπιση του «φτωχού πλην τίμιου» προέδρου των αυτοκινητιστών ταξί Θύμιου Λυμπερόπουλου που βρίσκεται αντιμέτωπος, την ερχόμενη εβδομάδα, με αγωγή της BEAT με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Και στην υπεράσπιση δεν μπήκε όποιος και όποιος, αλλά ο ίδιος ο συγκυβερνήτης της χώρας Πάνος Καμμένος, συνεπικουρούμενος από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η ειδική αναφορά για την κυβερνητική στήριξη στα δίκαια αιτήματα των ταξιτζήδων, όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί.

Στο κείμενο της ανακοίνωσης γίνεται μεταξύ άλλων λόγος για απόπειρα εκφοβισμού (!) από τους ιθύνοντες της BEAT με διώξεις και αγωγές, διαμηνύεται σε εξόχως αγωνιστικούς τόνους ότι «κανείς δεν μπορεί να μας φιμώσει» και το καλύτερο το έχουν αφήσει για το τέλος:

«Το δημοκρατικό δικαίωμα των εκπροσώπων του κλάδου μας να έχουμε γνώμη και άποψη για τη δουλειά μας θα υπερασπιστούν στο δικαστήριο (8/11/18), ο ίδιος ο Υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών Αθανάσιος Βούρδας»!

Στο πλευρό όμως του Θύμιου Λυμπερόπουλου, εκτός της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών, έσπευσε να ταχθεί μέσω Twitter και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Η προσπάθεια τρομοκράτησης του προέδρου Θύμιου Λυμπερόπουλου που όπως οφείλει υπερασπίζεται τους οδηγούς ΤΑΞΙ δεν μπορεί να περάσει σε μια δημοκρατική χώρα. Είμαι μαζί του τον στηρίζω μαζί με τους συναδέλφους του», έγραψε ο κ. Καμμένος στον προσωπικό του λογαριασμό, με αφορμή την εκδίκαση αγωγής της BEAT, γνωρίζοντας προφανώς ότι τα ψηφαλάκια και η προεκλογική δυναμική της συμπαθούς τάξης των ταξιτζήδων αποδίδει σχεδόν πάντα τα δέοντα (γνωστή άλλωστε η ρήση ότι «ρίχνουν μέχρι και κυβερνήσεις»).

Στην εκδίκαση της αγωγής της ΒEAT, oι ταξιτζήδες απαντούν και πάλι δυναμικά καθώς ο κ. Λυμπερόπουλος κήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια ημέρα μέλη της ΠΟΕΙΤΑ θα κάνουν και συγκέντρωση στις 9 πμ στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Η ΒΕΑΤ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας ηθική δικαίωση,  για το μπαράζ επιθέσεων εναντίον της -με σειρά απαξιωτικών δηλώσεων- από τον κ. Λυμπερόπουλο αναφορικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις Μεταφορές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, επισημαίνετα το εξής παράδοξο και συνάμα προκλητικό:

«… ο κ. Λυμπερόπουλος κάνει έκκληση για εφαρμογή των νόμων. Παράλληλα, μας ενημερώνει ότι υπερασπιστές του στο δικαστήριο στις 8 Νοεμβρίου (με τη ΒΕΑΤ), θα έρθουν ο Υπουργός Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης και ο ΓΓ του υπουργείου Μεταφορών κ. Αθανάσιος Βούρδας. Επομένως, υπάρχει σύμπνοια μεταξύ ΠΟΕΙΤΑ και υπουργείου. Ποιοι νόμοι δεν εφαρμόζονται και τι τους εμποδίζει, λοιπόν, να εφαρμόσουν τους νόμους στους οποίους αναφέρεται η ανακοίνωση; Για ποιο λόγο γίνεται αυτή η απεργία πέρα από την δημιουργία κλίματος εκφοβισμού;

»Η ΒΕΑΤ συνεργάζεται με οδηγούς ταξί από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, πάντα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας. Στην εφαρμογή είναι εγγεγραμμένοι χιλιάδες οδηγοί, οι οποίοι συνεργάζονται χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς να τους το επιβάλλει κανείς, επειδή οι ίδιοι θεωρούν ότι μέσα από τη συνεργασία αυτή μπορούν να ωφελούνται και να αυξάνουν το εισόδημά τους με ελεύθερη επιλογή χωρίς κανέναν περιορισμό ή δέσμευση.

»Τι θα κερδίσουν οι οδηγοί ταξί χάνοντας το μεροκάματό τους την ερχόμενη Πέμπτη; Για ποιο λόγο οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν για άλλη μια φορά κατά τις μετακινήσεις τους στο όνομα της προστασίας του ενός; Είναι δυνατόν σε μια ευνομούμενη χώρα να εμπλέκει ο κ. Λυμπερόπουλος ολόκληρο τον κλάδο σε μία δίκη που είναι αυστηρά προσωπική του υπόθεση; Ποιο είναι το αληθινό αίτημα πίσω από αυτήν την απεργία; Να μπορεί ο ίδιος να προβαίνει σε έκνομες συμπεριφορές, όπως είναι η συκοφαντία, για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές του επιδιώξεις, καταχρώμενος την ιδιότητά του; Και τελικά, γιατί ο κ. Λυμπερόπουλος θέλει να διώξει τη BEAT από την Ελλάδα; Η κυβέρνηση συντάσσεται με αυτό;»