471
Το βιομηχανικό πάρκο της Sunlight Group στην Ξάνθη | Sunlight Group

Sunlight Group: Δάνειο ύψους €150 εκατ. από την Εθνική Τράπεζα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 18:00
Το βιομηχανικό πάρκο της Sunlight Group στην Ξάνθη
|Sunlight Group

Sunlight Group: Δάνειο ύψους €150 εκατ. από την Εθνική Τράπεζα

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 18:00

Την σύναψη δανείου ύψους €150 εκατ., 7ετούς διάρκειας, με την Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Ομίλου Olympia. Στόχος της επιχείρησης είναι η άντληση κεφαλαίων για την υλοποίηση του πενταετούς επιχειρηματικού πλάνου της Sunlight για το διάστημα 2021-2026 (€125 εκατ.) και η κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης μονιμότερου χαρακτήρα (€25 εκατ.).

Η νέα χρηματοδότηση πρόκειται να υποστηρίξει περαιτέρω τους επιχειρηματικούς και επενδυτικούς στόχους της Sunlight να αυξήσει την παραγωγική της δυναμικότητα σε μπαταρίες μολύβδου-οξέος, μπαταρίες ιόντων λιθίου, και συστήματα αποθήκευσης ενέργειας. Στόχοι που θα πραγματοποιηθούν μέσω αναβάθμισης των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Ελλάδα (Ξάνθη, Κομοτηνή και Κιλκίς), την Ιταλία (Βερόνα και Βινιόλα) και τις ΗΠΑ (Βόρεια Καρολίνα). Κεφάλαια πρόκειται επίσης να διατεθούν για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων με έμφαση στην τεχνολογία λιθίου.

Η Sunlight Group επιδιώκει να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο αποθήκευσης ενέργειας, κατέχοντας ήδη σημαντικό ποσοστό της αγοράς. Με οργανική και μη ανάπτυξη, η Sunlight σχεδιάζει την επέκταση του δικτύου πωλήσεων, διανομής και παροχής υπηρεσιών της, και την ενίσχυση της εφοδιαστικής της αλυσίδας.

Οι εγκαταστάσεις της Sunlight Group στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ

«Το δάνειο που υπογράψαμε με την Εθνική Τράπεζα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τη Sunlight και το επιχειρηματικό πλάνο, ύψους €560 εκατ., που ήδη υλοποιούμε και θα ολοκληρώσουμε σε βάθος πενταετίας», ανέφερε ο Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης και πρόσθεσε: «Η άντληση κεφαλαίων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το στιβαρό πλάνο επενδύσεων και τα ισχυρά οικονομικά μας αποτελέσματα, μας επιτρέπουν να πραγματοποιήσουμε τις στρατηγικές μας πρωτοβουλίες για επέκταση σε νέες αγορές, ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας των εγκαταστάσεών μας, και ανάπτυξη νέων, καινοτόμων και βιώσιμων λύσεων αποθήκευσης ενέργειας. Σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, και παρά τις σημαντικές οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις, η στήριξη της Εθνικής Τράπεζας προσφέρει σιγουριά ότι η Sunlight Group θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία. Και θα απαντήσει με αποτελεσματικές λύσεις υψηλής τεχνολογίας στις ανάγκες των πελατών της, κατακτώντας ηγετική θέση στη διεθνή βιομηχανία της αποθήκευσης ενέργειας».

Από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, ο Παύλος Μυλωνάς, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας τιμή και ικανοποίηση να συμβάλουμε έμπρακτα ως Εθνική Τράπεζα στην υλοποίηση του αναπτυξιακού και εξωστρεφή σχεδιασμού της Sunlight Group, δεδομένου ότι αποτελεί μία εκ των σημαντικότερων παραγωγικών επιχειρήσεων της ελληνικής Οικονομίας. Επιχείρηση η οποία, έχοντας επενδύσει ήδη σε μεγάλες παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, διατηρεί ταυτόχρονα έντονα εξαγωγικό προσανατολισμό επιτυγχάνοντας σημαντικά μερίδια αγοράς παγκοσμίως στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κλάδο δραστηριοποίησής της. Παράλληλα, η Sunlight επενδύει διαχρονικά στην καινοτομία υλοποιώντας προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης προκειμένου να διαθέτει διαρκώς νέες προϊοντικές λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες της νέας εποχής, προσελκύοντας νέους επιστήμονες»

Οπως υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας, «η ολοκλήρωση της συναλλαγής χρηματοδότησης της Sunlight, επιβεβαιώνει ότι η Εθνική Τράπεζα στηρίζει συστηματικά τις υγιείς, παραγωγικές, εξωστρεφείς και καινοτόμες επιχειρήσεις της χώρας, τόσο μέσω της χρηματοδότησης αναγκών που συνδέονται με τις αναπτυξιακές τους προσπάθειες, όσο και μέσω της εξυπηρέτησης των καθημερινών τους εργασιών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News