Αλβαρεζ και Μέσι οδήγησαν την Αργεντινή σε μια μεγάλη νίκη | Reuters
Επικαιρότητα

Στον τελικό του Μουντιάλ η Αργεντινή του Μέσι

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τον Χούλιαν Αλβαρεζ (δύο γκολ) και τον Λιονέλ Μέσι (ένα γκολ και μία ασίστ), η ομάδα της Λατινικής Αμερικής επικράτησε με 3-0 της Κροατίας και είναι κοντά στο όνειρο
Protagon Team

Ηταν ένας αγώνας που οι περισσότεροι ήταν σίγουροι ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αρκετοί θα πόνταραν ότι θα κριθεί στο ένα γκολ ή ακόμα και ότι θα οδηγούνταν στην παράταση. Και όμως, η παρέα του Λιονέλ Μέσι δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Κροατία: προκρίθηκε με ένα εμφατικό 3-0 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος στα πρώτα λεπτά. Στο 33ο λεπτό όμως ο Χούλιαν Αλβαρεζ έφυγε στην αντεπίθεση και ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα της Κροατίας. Ενα λεπτό αργότερα, ο Μέσι εκτέλεσε υποδειγματικά το πέναλτι και έδωσε το προβάδισμα στην Αργεντινή. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μέσι τσίμπησε την μπάλα για τον Αλβαρεζ, ο οποίος κέρδισε τις κόντρες και νίκησε τον Ντόμινικ Λιβάκοβιτς, δίνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων στην Αργεντινή.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κροατία δεν κατάφερε να γίνει απειλητική και όλο το γήπεδο περίμενε να ζήσει μια στιγμή ποδοσφαιρικής μαγείας. Αυτή προσέφερε και με το παραπάνω ο Μέσι, που στα 35 του χρόνια διέσχισε τον μισό αγωνιστικό χώρο, πέρασε με εκπληκτική προσποίηση τον τελευταίο κροάτη αμυντικό και προσέφερε ένα εύκολο γκολ στον Αλβαρεζ που έγραψε το τελικό 3-0.

Κάπως έτσι, η Αργεντινή που είχε ηττηθεί στον πρώτο αγώνα της από τη Σαουδική Αραβία, βρίσκεται στον τελικό του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Μαρόκο.

Ο τελικός θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (17:00).