215
| INTIMEnews

Στον ρυθμό των Ρίχτερ η Κρήτη – Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων στο Ηράκλειο

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 14:07
|INTIMEnews

Στον ρυθμό των Ρίχτερ η Κρήτη – Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων στο Ηράκλειο

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2021, 14:07

Την αναστολή λειτουργίας, τουλάχιστον για το υπόλοιπο της ημέρας, όλων των σχολείων του Δήμου Ηρακλείου ανακοίνωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Στέλλα Αρχοντάκη, μετά την έντονη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρείται από το πρωί της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή. Χαρακτηριστικό ότι από τις 11:12 το πρωί που έγινε ιδιαίτερα αισθητή η πρώτη δόνηση των 4,5 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι και μέσα σε διάστημα περίπου μιάμισης ώρας, καταγράφηκαν 13 σεισμικές δονήσεις με το ίδιο περίπου επίκεντρο.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου έχει ως εξής:

Στην αναστολή της λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου για το υπόλοιπο της ημέρας (Πέμπτη 21/10) προχώρησε η Αντιδημαρχία Παιδείας, λόγω της σεισμικής δραστηριότητας. Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους.

Από το πρωί η Κρήτη ζει ξανά στον ρυθμό των Ρίχτερ με διπλή σεισμική δόνηση (3,7 και 4,5 Ρίχτερ) στο Αρκαλοχώρι, με διαφορά οκτώ λεπτών, που έβγαλε και πάλι τον κόσμο στους δρόμους.

Ο πρώτος σεισμός ημειώθηκε δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, με εστιακό βάθος μόλις πέντε χιλιομέτρων, στις 11:04, και στις 11:12 ακολούθησε ο δεύτερος, μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου, με ίδιο εστιακό βάθος.

Στις 11:44 καταγράφηκε ένας ακόμη σεισμός 3,8 Ρίχτερ, πέντε χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αρκαλοχωρίου και στις 11:47 το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε σεισμική δόνηση 3,5 Ρίχτερ, σε απόσταση τεσσάρων χλμ. από την ίδια περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...