Δύο από τους συλληφθέντες μεταφέρονται στην Ευελπίδων | Intime
Επικαιρότητα

Στον εισαγγελέα οι 103 συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν, Κροάτες οι περισσότεροι, με κλούβες των ΜΑΤ στα δικαστήρια της Ευελπίδων
Protagon Team

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι συλληφθέντες, στη συντριπτική τους πλειονότητα Κροάτες, από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που κόστισαν τη ζωή του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή από θανάσιμο τραυματισμό με μαχαίρι.

Από νωρίς το πρωί, δύο κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονταν στην είσοδο των δικαστηρίων στο πλάι του κτιρίου 16, όπου βρίσκεται η Εισαγγελία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τρεις μεγάλες κλούβες και ένα βαν, συνοδεία αυτοκινήτων, μηχανών της αστυνομίας και περιπολικών.

Συνολικά, οι συλληφθέντες είναι 104, καθώς σε αυτούς που συνελήφθησαν από την πρώτη στιγμή, προστέθηκαν και οι πέντε Κροάτες που προσήχθησαν χτες το βράδυ από την Ηγουμενίτσα και ένας ακόμα 19χρονος ομοεθνής τους που εντοπίστηκε σε λεωφορείο για τα Τίρανα στον συνοριακό σταθμό Κακκαβιάς.

Και οι έξι μεταφέρθηκαν στην Αθήνα και οδηγήθηκαν μαζί με τους άλλους κατηγορούμενους στον εισαγγελέα.

Συνολικά, στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν 103 άτομα και συγκεκριμένα 97 Κροάτες, δύο Έλληνες, ένας Αλβανός, ένας Αυστριακός, ένας Γερμανός και ένας Βόσνιος, ενώ ένας ακόμα Κροάτης, που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, εξακολουθεί να νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό.

Η δικογραφία για την υπόθεση έχει ήδη διαβιβαστεί στον εισαγγελέα και αναμένεται η άσκηση ποινικής δίωξης που -σύμφωνα με πληροφορίες- θα περιλαμβάνει σοβαρά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος.

Κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια της Ευελπίδων αποδοκιμάστηκαν από κάποιους παρευρισκόμενους που τους φώναζαν «δολοφόνοι» και «φασίστες».

Υπολογίζεται ότι διαφεύγουν άλλοι 50 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που ήρθαν στην Αθήνα από την Κροατία.