Αν και η ίδια δεν ήταν στο λεωφορείο στο δυστύχημα των Τεμπών το 2003, δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον χαμό των συμμαθητών της | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Στον εισαγγελέα η 37χρονη παιδοκτόνος της Βέροιας – πώς έφθασε στην αδιανόητη πράξη της

Κατά το ρεπορτάζ, πριν από 20 χρόνια ήταν μαθήτρια στο Γενικό Λύκειο Μακροχωρίου και δεν ξεπέρασε ποτέ όσα έζησε με τον χαμό των συμμαθητών της στο τραγικό δυστύχημα με το λεωφορείο στα Τέμπη. Από το 2020 εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στο ΕΣΥ
Protagon Team

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας οδηγήθηκε η 37χρονη που συνελήφθη την Τρίτη κατηγορούμενη ότι χτύπησε μέχρι θανάτου το μόλις έξι μηνών βρέφος της, μέσα στο σπίτι της, στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι το μωράκι υπέστη κάταγμα κρανίου, ενώ έφερε πολλαπλές κακώσεις (μόνο) στο πρόσωπο και στη στοματική κοιλότητα.

Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψε στραγγαλισμός του βρέφους (όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες για τα αίτια θανάτου του μωρού). Οπως διαπιστώθηκε, ο θάνατος προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα.

Η μητέρα του το σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια χτυπώντας το πιθανότατα ακόμη και με το μπιμπερό του.

Η  βίαιη επίθεση της μητέρας διήρκησε μερικά λεπτά και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε το μωράκι από τον παππού και τη γιαγιά του, διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του.

Κατά τη μεταγωγή της το  μεσημέρι της Τετάρτης στο Δικαστικό Μέγαρο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας, η 37χρονη παιδοκτόνος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ο εισαγγελέας τής απήγγειλε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ενώπιον του εισαγγελέα  φέρεται να είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το μωρό της και ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει.

Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για την Παρασκευή και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση στην Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας.

Η 37χρονη φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως και διά του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Κατά το ρεπορτάζ, πριν από είκοσι χρόνια ήταν μαθήτρια στο Γενικό Λύκειο Μακροχωρίου και δεν ξεπέρασε ποτέ όσα έζησε με τον χαμό των συμμαθητών της στο τραγικό δυστύχημα με το λεωφορείο στα Τέμπη τον Απρίλιο του 2003.

Σε δηλώσεις του στο protothema.gr, o δικηγόρος της μίλησε για επιλόχειο κατάθλιψη που αντιμετώπιζε η γυναίκα και τα σοβαρά προβλήματα που είχε εν γένει, ενώ επιβεβαίωσε ότι από το 2020 εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στο ΕΣΥ.

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι την είχε βοηθήσει με κάποιες νομικές διαδικασίες για την πρόσληψή της στο Εθνικό Σύστημα Υγείας όπου εργαζόταν από την περίοδο της πανδημίας ως νοσηλεύτρια.

Διαζευγμένη, η 37χρονη έχει δύο παιδιά από τον πρώτο γάμο της – μπροστά στα μάτια των οποίων φέρεται να σκότωσε το μωρό που απέκτησε με τον δεύτερο σύντροφό της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, με τον τελευταίο της σύντροφο χώρισαν πριν καν φέρει στον κόσμο το παιδί τους, χωρίς να λείπουν οι καταγγελίες της σε βάρος του.