Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας Δημήτρης Μάντζος βρέθηκε στο επίκεντρο της νέας επίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Μάντζος του ΠΑΣΟΚ

«Τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες, ο πανικός τους όμως δεν κρύβεται», απάντησε η Χαριλάου Τρικούπη
Protagon Team

Τα πυρά του στο ΠΑΣΟΚ έστρεψε την Πέμπτη ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιώντας προσωπικά τον εκπρόσωπο –και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας– του Κινήματος, Δημήτρη Μάντζο, ως «δικηγόρο των funds», σε ένα ακόμη επεισόδιο στην παράλληλη μάχη της αντιπολίτευσης με φόντο την ηγεμονία στην Κεντροαριστερά την επομένη της 25ης Ιουνίου.

Επικαλούμενη την  εφημερίδα «Δημοκρατία», η Κουμουνδούρου καταλογίζει υποκρισία στο ΠΑΣΟΚ και ταύτιση με την ΝΔ όσον αφορά τη προστασία των δανειοληπτών, όταν ο ίδιος του ο εκπρόσωπος –όπως επισημαίνει– ήταν δικηγόρος fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο.

Και στο πλαίσιο αυτό αξιώνει απαντήσεις από τον πρόεδρο του Κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη.

Η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη ήταν άμεση: «Τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου γίνεται λόγος για «απόπειρα συμψηφισμού» από ένα κόμμα που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αποτιμούσε διά στόματος του Αλέξη Τσίπρα ότι «25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί», και το οποίο ενώ υποσχόταν “σεισάχθεια”, παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα funds.

«Ο πανικός τους δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ […] Οφειλαν όμως να έχουν διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου, καταλήγει η ανακοίνωση-απάντηση από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο στου ΣΚΑΪ για την επίθεση στο πρόσωπό του, ο κ. Μάντζος χαρακτήρισε προκλητικό και απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο «κάποια κόμματα προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν αυτά που γράφονται, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές. Δεν μπορείς να εξισώνεις ένα δικηγορικό γραφείο, στο οποίο συμμετέχω εδώ και πολλά χρόνια και έχει πολλούς δικηγόρους, με υποθέσεις πολύκροτες που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις όπως η υπόθεση Πάτση. Δεν μπορείς να το εξισώνεις με εισπρακτικές εταιρείες», παρατήρησε και πρόσθεσε για όσα αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται η Κουμουνδούρου:

«Είναι ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκατοντάδες συνεργάτες και ο καθένας έχει μια διαφορετική υποχρέωση. Το γεγονός ότι τα δικηγορικά γραφεία είχαν και αυτή την εξέλιξη με τα funds είναι κάτι για το οποίο δεν ευθύνονται οι δικηγόροι αλλά η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια στα funds […] Το συγκεκριμένο γραφείο με το οποίο συνεργάζομαι έχει ασχοληθεί με πάνω από 100 υποθέσεις διάσωσης πολιτών από κόκκινα δάνεια γλιτώνοντας τις κατοικίες τους».

«Εξηγώ λοιπόν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είμαι ενεργός δικηγορικά εδώ και καιρό, από τότε που ανέλαβα το γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχω διακόψει ή αναστείλει την ιδιότητά μου, αλλά από τη στιγμή που ασχολήθηκα με την πολιτική, δεν είμαι ενεργός», θέλησε να διευκρινίσει ο Δημήτρης Μάντζος διωρωτώμενος «πώς μπορεί κανείς να ελέγχεται σε χρόνο προγενέστερο της πολιτικής του διαδρομής;».