Μελισσανίδης, Αλαφούζος και Μαρινάκης, ιδιοκτήτες της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αντίστοιχα, στο Μέγαρο Μαξίμου | INTIMENEWS
Επικαιρότητα

Στο Μέγαρο Μαξίμου Μελισσανίδης, Αλαφούζος, Μαρινάκης

Η οπαδική βία, στη σκιά των αιματηρών επεισοδίων της Νέας Φιλαδέλφειας, στο επίκεντρο των συναντήσεων του Πρωθυπουργού τόσο με τον πρόεδρο της UEFA όσο και με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ελληνικών ΠΑΕ
Protagon Team

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερίν, αλλά και οι ιδιοκτήτες και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών ΠΑΕ (ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ), στη σκιά των αιματηρών γεγονότων που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Φιλαδέλεφια και στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο Πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, ενώ λίγο αργότερα έγινε διευρυμένη σύσκεψη με τους συναρμόδιους υπουργούς, στην οποία προσκλήθηκαν οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων ΠΑΕ. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν ο Δημήτρης Μελισσανίδης της πρωταθλήτριας Ελλάδος ΑΕΚ, ο Γιάννης Αλαφούζος του Παναθηναϊκού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης του Ολυμπιακού. Τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, εκπροσώπησε ο στενός συνεργάτης του, Αρτουρ Νταβιντιάν, καθώς ο κ. Σαββίδης βρίσκεται στο εξωτερικό.

Από την κυβέρνηση συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Ακης Σκέρτσος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ και διευθυντής του Γραφείου Πρωθυπουργού, Γιάννης Μπρατάκος.

Συμμετείχε επίσης από την πλευρά της UEFA και ο Ζόραν Λάκοβιτς, αρμόδιος για τα εθνικά πρωταθλήματα.