O Φρέντι Μπελέρης «πνίγεται» στις αγκαλιές του κόσμου που μαζεύτηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να τον υποδεχθεί | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Στο Μαξίμου ο Μπελέρης – βγήκε από τις φυλακές του Ράμα για να ορκιστεί ευρωβουλευτής

Ο Φρέντι Μπελέρης εξασφάλισε τελικά (προφανώς κατόπιν πιέσεων στον αλβανό πρωθυπουργό και από την πλευρά των Βρυξελλών) άδεια από τις αλβανικές φυλακές. Tην Τρίτη στο Στρασβούργο για την ορκωμοσία του
Protagon Team

Σε μία κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, ο Πρωθυπουργός υποδέχθηκε στη μία μετά το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, τον φυλακισμένο από το καθεστώς Ράμα στην Αλβανία, εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας και ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Φρέντι Μπελέρη.

Ο Φρέντι Μπελέρης εξασφάλισε τελικά (προφανώς κατόπιν πιέσεων στον αλβανό πρωθυπουργό και από την πλευρά των Βρυξελλών) άδεια από τις αλβανικές φυλακές, προκειμένου να ορκιστεί ευρωβουλευτής (κάτι που δεν του επετράπη ποτέ ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας).

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη όλους αυτούς τους μήνες… Είμαι συγκινημένος, χαρούμενος τα υπόλοιπα θα τα πούμε Αθήνα. Ευχαριστώ πολύ, ευχαριστώ για όλα», η΄ταν τα πρώτα λόγια του στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν μαζί με τη σύζυγό του έξω από τη φυλακή.

Με αυτοκίνητο της ελληνικής πρεσβείας μετέβη στα Τίρανα και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα.

Στον διεθνή αερολιμένα της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» η υποδοχή στον Φρέντι Μπέλερη ήταν θερμή. Ανάμεσα στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου, ήταν ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο βουλευτής ΝΔ Αγγελος Συρίγος (φωτογραφία κάτω).

Στις  δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο εκλεγμένος με τη Νεα Δημοκρατία ευρωβουλευτής ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του που στάθηκαν στο πλευρό του απο τη πρώτη στιγμή της δοκιμασίας του:

«Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που αγκαλιάζω ξανά τους δικούς μου ανθρώπους.Είμαι περήφανος που πάω να αναλάβω τα καθήκοντα μου ως ευρωβουλευτής , να παλέψω να υπερασπιστώ το δικαίωμα της πατρίδας μας και των Ελλήνων όπου κι αν κατοικούν. Θέλω να ευχαριστήσω τον έλληνα πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη, για την επιλογή του. Απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης όλου του Ελληνισμού και προστατεύει τους Ελληνες όπου κι αν βρίσκονται. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους στενούς του συνεργάτες που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που από την πρώτη στιγμή είναι δίπλα μου σε αυτήν την άδικη σκευωρία . Η περιπέτεια μου φτάνει προς το τέλος. Ο αγώνας για δημοκρατία, κράτος δικαίου και ελευθερίες πολιτών συνεχίζεται».

«Είμαι αθώος, το λένε πια και οι Αλβανοί», αναφώνησε απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε, για να στείλει και ένα μήνυμα προς όλους τους Χειμαρριώτες: ότι «δεν είναι μόνοι, έχουν τη μητέρα Ελλάδα να τους προστατεύει, τα αιτήματα τους είναι δίκαια αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούν».

Την Τρίτη, ο Φρέντι Μπελέρης θα αναχωρήσει για το Στρασβούργο όπου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα ορκιστεί ευρωβουλευτής.και άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του θα συμμετάσχει στις ψηφοφορίες για τη ανάδειξη των προέδρων της Ευρωβουλής και της Κομισιόν.