Πολίτες επιβιβάζονται στο πλοίο που βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά (φωτογραφία αρχείου) | Intime
Επικαιρότητα

Στο κόκκινο η θετικότητα σε Τήνο και Πάρο – Μειώθηκε σε Μύκονο και Σαντορίνη

Αναλυτικά ο πίνακας με τα δεδομένα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για όλες τις περιοχές της χώρας. Πώς διαμορφώθηκε ο δείκτης που αποκαλύπτει το ποσοστό των θετικών περιστατικών στο σύνολο των tests που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε περιοχή
Γιάννης Δεβετζόγλου

Ανησυχία επικρατεί στην Επιτροπή Επιδημιολόγων για την κατάσταση που διαμορφώνεται σε Τήνο και Πάρο, καθώς τα ποσοστά θετικότητας από τις 26 Ιουλίου μέχρι την 1 Αυγούστου αυξήθηκαν και είναι αρκετά πάνω από το 4%, που είναι και το όριο συναγερμού.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, η Τήνος, με 4,66%, έχει για δεύτερη εβδομάδα είχε ποσοστό θετικότητας πάνω από το όριο συναγερμού, ενώ η Πάρος, με 4,31%, διανύει την τρίτη εβδομάδα με ποσοστά πάνω από τα όρια.

Κάτω από το όριο συναγερμού, αλλά πολύ υψηλό, είναι και το ποσοστό θετικότητας στη Χίο (3,75%).

Ακολουθεί η Ζάκυνθος με 3,67%, η Νάξος με 3,51%, το Ρέθυμνο με 3,3%, η Μύκονος με 3,27% και η Ρόδος με 3,13%. Η Σαντορίνη έπεσε στο 2,37%

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την εβδομάδα από τις 26 Ιουλίου μέχρι την 1 Αυγούστου το ποσοστό θετικότητας ήταν 2,86% σε σύνολο 634.081 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0,78% σε σύνολο 671.433 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self tests).

Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας στην επικράτεια ήταν 1,31%.

Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης θετικότητας είναι ένα από τα κριτήρια που καθορίζουν τη διαμόρφωση του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας.