300
Στιγμιότυπο από την «κάθοδο» της Maserati στα Ισπανικά Σκαλιά | Twitter

Στο GPS τα έριξε ο Σαουδάραβας που «κατέβηκε» τα Ισπανικά Σκαλιά της Ρώμης με τη Maserati του

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 18:31
Στιγμιότυπο από την «κάθοδο» της Maserati στα Ισπανικά Σκαλιά
|Twitter

Στο GPS τα έριξε ο Σαουδάραβας που «κατέβηκε» τα Ισπανικά Σκαλιά της Ρώμης με τη Maserati του

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 18:31

Αντιμέτωπος με τον νόμο βρέθηκε ένας σαουδάραβας μηχανικός ο οποίος «καβάλησε» με τη νοικιασμένη Maserati του τα εμβληματικά Ισπανικά Σκαλιά της Ρώμης, τη μεγαλοπρεπή σκάλα που συνδέει την Πιάτσα ντι Σπάνια με την εκκλησία της Αγιοτάτης Τριάδας των Ορέων, ένα ατύχημα που απέδωσε στο GPS.

Ο 37χρονος ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι το αυτοκίνητο διέσχισε τμήμα του γνωστού αξιοθέατου της πόλης εξαιτίας μίας «λάθος στροφής» που έκανε, καθώς τον μπέρδεψε η εφαρμογή πλοήγησης που χρησιμοποιούσε.

«Λυπάμαι πολύ για αυτό που συνέβη, ζητώ συγγνώμη και είμαι έτοιμος να πληρώσω για τη ζημιά στα Ισπανικά Σκαλιά», δήλωσε ο οδηγός, σύμφωνα με τη Corriere della Sera.

Οι ισχυρισμοί του δεν τον απάλλαξαν των κατηγοριών που απήγγειλε σε βάρος του η ιταλική αστυνομία για πρόκληση φθοράς σε μνημεία. Το περιστατικό είχε ως αποτέλεσμα δύο από τα μαρμάρινα σκαλοπάτια να υποστούν ζημιές, όπως έγινε γνωστό.

Το περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, κατεγράφη από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Στα σχετικά πλάνα τα φώτα των φρένων της Maserati διακρίνεται ότι ανάβουν με το που πλησιάζει την αρχή της σκάλας, όμως το όχημα θα διασχίσει αρκετά από τα πρώτα σκαλοπάτια της.

Κατεγράφη, επίσης, πως ο οδηγός και μία νεαρή γυναίκα που τον συνόδευε, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο επί τόπου και αποχώρησαν από το σημείο.

Τα Ισπανικά Σκαλιά αποτελούν διάσημο τουριστικό αξιοθέατο της Ρώμης ενώ έχουν πρωταγωνιστήσει και σε σειρά ταινιών | EPA/FABIO FRUSTACI

Την Παρασκευή, ωστόσο, η συνοριακή αστυνομία αναγνώρισε και σταμάτησε τον άνδρα, ο οποίος δεν κατονομάστηκε, καθώς προσπαθούσε να επιστρέψει τη Maserati και να αναχωρήσει από τη χώρα. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γείτονος, η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας έσπευσε να συγκροτήσει ομάδα δικηγόρων για την υπεράσπιση του υπηκόου της.

Σημειώνεται πως το διάσημο αξιοθέατο της ιταλικής πρωτεύουσας έχει ανοίξει εκ νέου για το κοινό, αφότου οι αρχές της πόλης επισκεύασαν τις ζημιές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...