Η ώρα της δίκης για τον άδικο χαμό της (εικονιζόμενης) μικρής Μελίνας έφθασε | φωτ. αρχείου
Επικαιρότητα

Στο εδώλιο η εξαδέλφη Πολάκη για τον θάνατο της μικρής Μελίνας

Για τις 24 Ιουνίου προσδιορίστηκε η δίκη. Η αναισθησιολόγος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια
Protagon Team

Στις δικαστικές αίθουσες φθάνει επιτέλους η υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη μετά από επέμβαση για κρεατάκια στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, τον Δεκέμβριο του 2015.

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, στο εδώλιο θα καθίσει και  η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό, Νεκταρία Πολάκη, εξαφέλφη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στις 24 Ιουνίου 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το cretalive.gr, ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, Στάθης Θεοφανίδης, που είχε αναλάβει τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου της Μελίνας, αποφαίνεται ότι προκύπτουν ευθύνες για την αναισθησιολόγο, σε σχέση με τη μετεγχειρητική διαχείριση της διαδικασίας αφύπνισης του κοριτισού.

Στο σχετικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, γινόταν πάντως λόγος για «παρεκκλίσεις από την εφαρμογή των ιατρικών πρωτοκόλλων για την ανάταξη του βρογχοσπασμού, καθόσον δεν χορηγήθηκαν βρογχοδιασταλτικά, και για τη μη ορθή χρήση της αδρεναλίνης, όσον αφορά την οδό (ενδοφλέβια) και τη χορηγούμενη δοσολογία».

Η ίδια από την πλευρά της, επιμένει να υποστηρίζει ότι έκανε αυτό που θεωρούσε επιστημονικά σωστό λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του περιστατικού.

Σε μία θυελλώδη αντιπαράθεσή του με τον Παύλο Πολάκη στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης, είχε υπαινιχθεί «κουκούλωμα» της ιστορίας λόγω της συγγενικής σχέσης της αναισθησιολόγου με τον αν. υπουργό Υγείας, με τον τελευταίο να κάνει λόγο για χυδαιότητα και να απαντά ότι αν βρεθεί έστω ένα τηλεφώνημα παρέμβασης υπέρ της εξαδέλφης του, θα παραιτηθεί από υπουργός και βουλευτής.

Μετά τον θάνατο του κοριτσιού αποκαλύφθηκε πως η κυρία Πολάκη ελεγχόταν πειθαρχικά και ποινικά για κλοπή ναρκωτικών ουσιών που είχε διαπραχθεί στις 24 Μαΐου 2015 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το ανώτατο πειθαρχικό όργανο του ΕΣΥ, ωστόσο, έναν χρόνο αργότερα έκρινε ότι δεν επρόκειτο για κλοπή αλλά για «απρεπή ή ανάρμοστη ή ανάξια συμπεριφορά υπάλληλου εκτός υπηρεσίας» και της επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 1.321 ευρώ, δηλαδή ποσό αντίστοιχο με τις αποδοχές ενός μήνα που παρακρατήθηκε σε δόσεις από τον μισθό της.