Ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας στο κατάστρωμα του «Βέλος» | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Στο αντιτορπιλικό «Βέλος» Μητσοτάκης και Δένδιας

Στις 19.00 η ομιλία του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ
Protagon Team

Το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» που τον περασμένο Νοέμβριο είχε ρυμουλκηθεί, λαβωμένο από τον καιρό, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (προβλήτα Α’) επισκέφθηκαν τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Νίκος Δένδιας.

Το κόστος της αποκατάστασης της πρύμνης του πλοίου (το οποίο λειτουργεί εδώ και χρόνια ως πλωτό ναυτικό μουσείο) μετά το ρήγμα που υπέστη χτυπώντας λόγω ισχυρών ανέμων στο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας, Θεσσαλονίκης, όπου και παρέμενε από τον Σεπτέμβριο του 2019, ανέλαβε η ίδια ναυτιλιακή  που καλύπτει τα τελευταία χρόνια τα έξοδα συντήρησης του.

Ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πλοίαρχο του «Βέλος» και στη συνέχεια μαζί με τον Νίκο Δένδια, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ξεναγήθηκαν στο ιστορικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Οσον αφορά τη συνέχεια της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονικη, στις 19.00 είναι προγραμματισμένη η ομιλία του στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ.