Ο Αλέξανδρος Καϊλής ενώ εισέρχεται στις φυλακές Χάρεν των Βρυξελλών | Mega/WebTV
Επικαιρότητα

Στις φυλακές Χάρεν ο πατέρας της Εύας Καϊλή

Επιθετικός με τους δημοσιογράφους για τον τρόπο που καλύπτουν τα ΜΜΕ την υπόθεση ο Αλέξανδρος Καϊλής. Τρία νέα ονόματα φέρεται να «έδωσε» στις βελγικές αρχές η κρατούμενη ευρωβουλευτής. Tζεντιλόνι: Είναι σαν το «Νarcos» στο Νetflix
Protagon Team

Στις φυλακές του Χάρεν μετέβη το μεσημέρι της Παρασκευής ο πατέρας της Εύας Καϊλή, Αλέξανδρος, για να τη δει από κοντά και να της δώσει κάποια πράγματα εν όψει Χριστουγέννων, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται και ο συνήγορός της.

Οπως μετέδωσε το Μega, κατά την είσοδό του στις φυλακές, ο Αλέξανδρος Καϊλής ήταν επιθετικός με τους εκπροσώπους του Τύπου, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο καλύπτουν τα ΜΜΕ την υπόθεση.

Αρνήθηκε να κάνει οιαδήποτε δήλωση και αφού εισήλθε στον προθάλαμο των επισκεπτών περίμενε υπομονετικά για τους απαιτούμενους ελέγχους πριν συναντήσει την κόρη του στις 13.00 (ώρα Ελλάδος).

Οι δικηγόροι της κυρίας Καϊλή ανακοίνωσαν την απόφασή τους να μην ασκήσουν έφεση στην παράταση της κράτησης της καθαιρεθείσας αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεδομένου ότι με βάση το βελγικό σύστημα ο προσωρινά κρατούμενος έχει δικαίωμα να ζητεί επανεξέταση της προφυλάκισής του κάθε 30 ημέρες (για την έφεση απαιτούνται ούτως ή άλλως 15 ημέρες).

Οσο για το ενδεχόμενο να πάρει μαζί της στις φυλακές τη δύο ετών κόρη της, αναφέρεται ότι πρόκειται για μία απόφαση που θα ληφθεί αργότερα.

Σημειώνεται πάντως ότι στις φυλακές του Χάρεν οι κρατούμενες μπορούν να έχουν μαζί τα παιδιά τους. Πέντε ειδικά διαμορφωμένα υπνοδωμάτια μπορούν να φιλοξενήσουν τις μητέρες με τα μωρά τους, ενώ οι υπερσύγχρονες φυλακές διαθέτουν εσωτερικό και εξωτερικό παιχνιδότοπο, αλλά και έναν μικρό κήπο.

«Εδωσε» τρία νέα ονόματα

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano, η κυρία Καϊλή «έδωσε» στις βελγικές αρχές τρία νέα ονόματα εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο Qatargate: αυτό του πρώην εργοδότη του συντρόφου της, Ανδρέα Κοτσολίνο, και τουλάχιστον άλλων έξι ευρωβουλευτών, ανάμεσά τους οι  Αλεσάντρο Μορέτι και Μπράντο Μενιφέι.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον του ανακριτή Μισέλ Κλεζ, η κυρία Καϊλή μίλησε επίσης για επανειλημμένες μεταφορές μετρητών στο σπίτι της στις Βρυξέλλες από τον (επικεφαλής της οργάνωσης) Αντόνιο Παντσέρι.

Οπως φέρεται να είπε, ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, λειτουργούσε ως «φύλακας» για λογαριασμό του Κοτσολίνο, πιθανόν λόγω «ηθικής υποχρέωσης» προς τον Παντσέρι που του είχε προσφέρει τη θέση του κοινοβουλευτικού βοηθού, όταν ο ίδιος ήταν ευρωβουλευτής, αλλά και προς τον ίδιο τον Κοτσολίνο, που τον κράτησε στη θέση του.

«Σαν το “Narcos” στο Netflix»

Σε δηλώσεις του στη RAI, o ευρωπαίος επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, παραλλήλισε την υπόθεση Qatargate με τις τηλεοπτικές σειρές για τους ναρκοβαρώνους στο Netflix.

«Αυτό που είδαμε, ήταν σκηνές όπως στο “Narcos” του Netflix, του Narcos», σχολίασε, χαρακτηρίζοντας επαίσχυντο και επιβλαβές για τη φήμη των θεσμών της ΕΕ το σκάνδαλο με πρωταγωνιστές πολλούς ομοεθνείς του.

«Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε, είναι ανάγκη να αφήσουμε τη βελγική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και είναι ανάγκη να αντιδράσουμε ίσως με ακόμη πιο αποτελεσματικούς κανόνες διαφάνειας, ιδιαίτερα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», τόνισε ο Πάολο Τζεντιλόνι.