Η Στεφανία Λυμπερακάκη θα τραγουδήσει (έστω και εξ' αποστάσεως) το «Supergirl» | ΕΡΤ
Επικαιρότητα

Στις 16 Μαΐου ο «εναλλακτικός» τελικός της φετινής Eurovision

Θα ονομαστεί «Europe Shine A Light» και δεν θα αναδείξει νικητή μιας και δεν θα υπάρχει βαθμολογία
Protagon Team

Με την πανδημία να οδηγεί στην ακύρωση της Eurovision για πρώτη φορά στην ιστορία της, η επιτροπή του διαγωνισμού εδώ και περίπου ένα μήνα μηχανευόταν τρόπους προκειμένου να μην συμβεί αυτή η ιστορική… ασυνέχεια.

Τελικά, και μετά από απαίτηση χιλιάδων φίλων του θεσμού, όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision, θα γίνει για πρώτη φορά ένας διαγωνισμός τραγουδιού μέσα από online μετάδοση, με όλους τους καλλιτέχνες να τραγουδούν τα τραγούδια τους από το σπίτι τους.

Ο φετινός τελικός, ο οποίος θα ονομαστεί «Europe Shine A Light» και δεν θα αναδείξει τελικό νικητή μιας και δεν θα υπάρχει βαθμολογία, θα γίνει στις 16 Μαΐου και πιθανότατα θα μεταδοθεί στη χώρα μας από την ΕΡΤ.

Το σόου θα προβληθεί το βράδυ της 16ης Μαΐου (22.00 ώρα Ελλάδος), στο κανάλι της Eurovision στο YouTube.

Στην βραδιά θα εμφανιστεί και η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία έχει ετοιμάσει με την ομάδα της ένα βιντεοκλίπ για τον σκοπό αυτό με πλάνα από το τραγούδι που θα μας εκπροσωπούσε, το «Supergirl».

«Θέλουμε με αυτό τον τρόπο όχι μόνο να δείξουμε τα τραγούδια που θα συμμετείχαν στο Ρότερνταμ, αλλά και να ενώσουμε όλη την Ευρώπη για ένα βράδυ, από τα σπίτια της. Φυσικά θα τιμήσουμε και όλους αυτούς που μάχονται σκληρά αυτές τις ημέρες ενάντια στον κορονοϊό. Ας δημιουργήσουμε την πιο αξέχαστη Eurovision», δήλωσε ο Σίτσε Μπάκερ, εκτελεστικός διευθυντής του διαγωνισμού.

Εννοείται ότι δεν αλλάζει κάτι ως προς τον προγραμματισμό της EBU να διοργανωθεί ο κανονικός τελικός στο Ρότερνταμ την επόμενη χρονιά, τον Μάιο του 2021, με τους ίδιους καλλιτέχνες.