176
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο | REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη ο Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 08:52
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο
|REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη ο Ζελένσκι

Protagon Team Protagon Team 21 Δεκεμβρίου 2022, 08:52

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα ταξιδέψει Τετάρτη στην Ουάσινγκτον για να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν, όπως ανέφεραν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ.

Ο ουκρανός πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον αμερικανό ομόλογό του στον Λευκό Οίκο, ενώ αργότερα θα μεταβεί στο Καπιτώλιο, όπου θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία του Κογκρέσου και τους επικεφαλής των επιτροπών για θέματα Εθνικής Ασφαλείας, από το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ο Ζελένσκι θα μιλήσει στους αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές.

Αυτό θα είναι το πρώτο ταξίδι του ουκρανού προέδρου στο εξωτερικό από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι κάλεσε την Τρίτη τους βουλευτές να δώσουν το «παρών» στη συνεδρίαση της Τετάρτης που θα είναι «ειδικά αφιερωμένη στη Δημοκρατία».

Κατά την επίσκεψη του Ζελένσκι, ο Μπάιντεν θα αναγγείλει τη χορήγηση νέας, «σημαντικής» βοήθειας στον ουκρανικό στρατό. Ο Μπάιντεν φέρεται έτοιμος να ανάψει το πράσινο φως για την παράδοση πυραυλικών συστημάτων Patriot στην Ουκρανία, τα οποία θα ενισχύσουν σημαντικά την αντιαεροπορική άμυνα της χώρας απέναντι στους σφοδρούς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...