Με καταγωγή από το Παλαιό Αγιονέρι στο Κιλκίς, ο συγκυβερνήτης του CL-215, ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, είχε από μικρός όνειρο να πετά με αεροσκάφη |
Επικαιρότητα

Στην κηδεία του ανθυποσμηναγού Στεφανίδη ο Πρωθυπουργός

Την Πέμπτη στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς. Στα Χανιά για το ύστατο χαίρε στον σμηναγό Χρήστο Μουλά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Protagon Team

Στην κηδεία του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη -συγκυβερνήτη του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο την Τρίτη-  θα παραστεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κηδεία του ανθυποσμηναγού θα γίνει την Πέμπτη 27 Ιουλίου, στον τόπο καταγωγής του, στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς.

Μία ημέρα αργότερα, στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων, στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τον κυβερνήτη του Canadair, σμηναγό Χρήστο Μουλά.

«Δεν είδαν τα δέντρα λόγω του καπνού»

Σε δηλώσεις στο Open, o ταξίαρχος εν αποστρατεία Μάμας Κρασσάς, πατέρας του κυβερνήτη του δεύτερου Canadair που επιχειρούσε την Τρίτη στην Κάρυστο, μετέφερε τα λόγια του γιου του για τον χαμό των συναδέλφων του.  Οπως είπε ο κυβερνήτης του δεύτερου αεροσκάφους, τα  δέντρα που υπήρχαν στο σημείο της πυρόσβεσης δεν ήταν ορατά λόγω των καπνών.

«Οι χειριστές προσπάθησαν να κατέβουν χαμηλά για να είναι αποτελεσματικοί στη φωτιά, να την σβήσουν. Πάντα κατεβαίνουν με αντίθετη ροή ανέμων για να υπάρχει στήριξη στο αεροπλάνο. Οι καπνοί από τη φωτιά πήγαιναν προς το μέρος τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουν πίσω από τη φωτιά τα δέντρα», εξήγησε στις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ο ταξίαρχος Κρασσάς.

 «Στην απαγκίστρωση, στη δεξιά στροφή βρήκε το ακρυπτερύγιο του δεξιού φτερού του αεροσκάφους στα δέντρα, αποκολλήθηκε ο πλωτήρας και από ότι φαίνεται χτύπησε τα πηδάλια του αεροσκάφους και τα κατέστρεψε. Δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα (για να σωθούν). Είναι ανεξέλεγκτο το αεροπλάνο, κάνει ό,τι θέλει αυτό, δεν υπακούει στις εντολές του χειριστή καθώς δεν υπάρχουν πηδάλια για να το οδηγήσεις. Εάν έφευγε μόνο αυτό το κομμάτι (που φαίνεται στο βίντεο) το αεροπλάνο μπορεί να πετάξει κανονικά, δεν υπάρχει πρόβλημα πλην όμως το γεγονός πως φαίνεται ότι όπως αποκολλήθηκε από το φτερό χτύπησε πίσω στην άκρη του φτερού που είναι τα πηδάλια του αεροσκάφους και τα κατέστρεψε», πρόσθεσε ο κ. Κρασσάς μεταφέροντας την προσωπική εκτίμηση για τα αίτια της συντριβής του Canadair που παρέσυρε στον θάνατο τους δύο χειριστές του.