Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, κατά την άφιξή στην Εισαγγελία | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κλήθηκαν Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Καρυπίδης (Αρης) και Θέος (ΑΣ Ηρακλής)

Συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η συνδρομή των ομάδων σε απτά μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας στην πόλη
Protagon Team

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης πέρασαν λίγο μετά το μεσημέρι ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Αρης, Θεόδωρος Καρυπίδης,  ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, και ο πρόεδρος του ΑΣ Ηρακλής,  Φώτης Θέος, (κάτω αντίστοιχα στις φωτογραφίες) κατόπιν κλήσης που έλαβαν από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να εξεταστούν τρόποι δραστικής αντιμετώπισης του φαινομένου οπαδικής βίας που μαστίζει την πόλη.

Στην Αθήνα εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται νέα μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ σε συνδέσμους οπαδών ομάδων, σε συνέχεια της εφόδου που έγινε την Πέμπτη σε γραφεία συνδέσμων στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 13 συνδέσμους οπαδών διαφόρων συλλόγων της πόλης και σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Οι δύο συλληφθέντες κατά την επιχείρηση της Πέμπτης – η οποία όπως διευκρινίστηκε, δεν συνδέεται με τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονία του Αλκη Καμπανού- παραπέμφθηκαν να διικαστούν  με την αυτόφωρη διαδικασία, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος τους, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες. Επιπλέον, ο 43χρονος διώκεται για λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια.

Σύμφωνα με τις ξεχωριστές δικογραφίες που σχηματίστηκαν, αμφότεροι οι κατηγορούμενοι φέρονται ως υπεύθυνοι συνδέσμων. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την εκδίκαση των υποθέσεών τους και ήρε την κράτησή τους.