306
|

Στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 το ζεύγος Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 10:37

Στην Αθήνα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 το ζεύγος Μακρόν

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 10:37

Το «παρών» στους επετειακούς εορτασμούς της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα θα δώσει τελικά Εμανουέλ Μακρόν, μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ, αποδεχόμενος την πρόσκληση της ελληνικής πλευράς. Αυτό αποκάλυψε στο φύλλο της Τετάρτης η «Καθημερινή».

Οπως έγραψε η στήλη «Θεωρείο» του Σταύρου Γ. Παπαντωνίου, το μεγαλύτερο πρόβλημα έως τώρα για την πραγματοποίηση αυτής της υψηλής επίσκεψης είναι πως την ίδια ημέρα θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στενεύοντας τα χρονικά περιθώρια. Το εμπόδιο ξεπεράστηκε, καθώς ο πρόεδρος Μακρόν, μετά της συζύγου του, θα παρακολουθήσει την παρέλαση στο Σύνταγμα και αμέσως μετά θα πετάξει, όπως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατευθείαν για τις Βρυξέλλες.

Για την 200η επέτειο από την Επανάσταση του 1821, ο κ. Μητσοτάκης έχει προσκαλέσει τόσο τον πρόεδρο της Γαλλίας, όσο και τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Κάρολο και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Είναι μια πρόσκληση συμβολική καθώς τιμά τις τρεις δυνάμεις που βοήθησαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας, με την καθοριστική νίκη τους στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου το 1827.

Σύμφωνα με το kathimerini.gr, η ιδέα για τη «συγχώνευση» της 25ης Μαρτίου με το Ναυαρίνο ανήκει στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία συνεργάστηκε με το πρωθυπουργικό γραφείο για τη διαμόρφωση των προσκλήσεων.

Ο πρίγκιπας Κάρολος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Μητσοτάκη, είχε εκφράσει την επιθυμία του να παραβρεθεί στους εορτασμούς, ωστόσο ανέφερε ότι αυτό θα γίνει εφόσον τα υγειονομικά πρωτόκολλα και η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού το επιτρέπουν. Υπάρχει επίσης η εκκρεμότητα της νοσηλείας του 99ετούς πατέρα του, δούκα του Εδιμβούργου Φιλίππου που έχει αναστατώσει το πρόγραμμα της βασιλικής οικογένειας.

Οσον αφορά τον Πούτιν, με βάση τη δήλωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, ο ρώσος πρόεδρος δεν σχεδιάζει να επισκεφτεί την Αθήνα μας για τους εορτασμούς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...